Menu
in ,

Tavaszköszöntő Gála 2023 a Szlovákban

Intézményünkben, a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban az idei tanévben is megrendezésre került a Tavaszköszöntő jótékonysági gálaműsor.

A megjelent vendégeket intézményünk megbízott igazgatója, Wéberné Hanzó Teréz, valamint városunk polgármestere, Babák Mihály köszöntötte.

Korábbi hagyományunkat felelevenítve a 8. osztályosok keringője nyitotta a rendezvényt. Végzős diákjaink örömmel és izgatottan készültek erre az alkalomra, melyre az órák előtti – kora reggeli – próbákon is szívvel-lélekkel gyakoroltak. A produkciók sokszínűsége is megmutatta, hogy tanítványaink milyen sok területen tehetségesek, és teljesítenek kiemelkedően az iskolai tanulmányaik mellett. A szlovák és magyar nyelvű szavalatok után hallhattuk citerásainkat, harmonikásainkat, és a Jelenček kórust is. Az énekkarban együtt énekeltek kicsik és nagyok, tanulók és pedagógusok. A mozgás világából is kaptunk ízelítőt: bátor nagycsoportos óvodás néptáncosok, mazsorett, aerobik, és hiphop produkciók között elsőseink matróztánca is viharos tapsot kapott a közönségtől. A szlovák dráma szakkör tanulói egy modern jelenetet adtak elő ízelítőként a május 14-i szlovák drámatalálkozó műsorából.

A nyolcadikosok zárótánca előtt Csonka Ivett, a Szlovák Iskoláért és Óvodáért Alapítvány elnöke köszönetet mondott a szülőknek és a megjelent vendégeknek, hiszen ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, gyermek – szülő – pedagógus közös munkájára, összefogására volt szükség.
Tanítványaink és óvodásaink nevében köszönjük mindenkinek odaadó munkáját, segítségét.

Köszönjük mindenkinek az anyagi támogatást is, melyet támogató jegyek formájában vagy kézműves tárgyak készítésével, illetve a kézműves tárgyak megvásárlásával nyújtottak a Szlovák Iskoláért és Óvodáért Alapítvány javára. Ezzel lehetővé tették, hogy az intézményünkbe járó gyermekek mindennapjait még szebbé, élményekben még gazdagabbá tegyük.

Botos Veronika és Gál Dolli

Exit mobile version