in ,

A megyei döntőben és az országos főtáblán a Szarvasi FC 1905

Küzdelem a nézők orra előtt. Kiri Máté és Furár Róbert a Nagyszénás SE ellen a Békés Megyei Kupa döntőjébe kerülésért vívott mérkőzésen.
Küzdelem a nézők orra előtt. Kiri Máté és Furár Róbert a Nagyszénás SE ellen a Békés Megyei Kupa döntőjébe kerülésért vívott mérkőzésen. (Fotó: Babák Zoltán)

Erre a mérkőzésre most valami összeállt. A szezon legerősebb kispadjával állt fel a Szarvasi FC 1905 szerdán a Békés Megyei Kupa 5. fordulójában a megyei döntőbe, illetve az országos főtáblára jutás érdekében a Nagyszénás SE ellen vívott 5–0-ra végződött mérkőzésre.

A kispad nemcsak a nevekben volt erős, hanem játékfelfogásban is. Somogyi János olyan cseréket tudott lebonyolítani, hogy Furár Robi helyére Zima Danit, Simon Robi helyére Lénárt Ferit, Bány Bence helyére Mogyit, Czvalinga Márk helyére Kovács Zsombit, Barna Viktor helyére pedig Styecz Bencét hozza be.

A mérkőzésre nevezett keretből most kimaradtak azok a fiatalok, akikkel akár két teljes értékű csapatot is ki tudott volna állítani a Szarvasi FC 1905 edzője.

“Jó szellemben, jó hozzáállással nagyon szép támadásokat vezettünk, a két korai találattal a saját dolgunkat könnyítettük meg. A mérkőzésen visszaköszöntek a edzésen gyakoroltak. Bosszantó, hogy a Gyula ellen is ezt láttam, de akkor a gólok elmaradtak”, mondta a mérkőzést követően Somogyi János edző.

“Ha néhány játékosom állandósítani tudná ezt a formáját, akkor NB III-as szereplésre is alkalmasak lennének”, tette hozzá a szarvasiak mestere.

Jóknak Polonszki Patrikot, Pilán Márkót, Pilán Richárdot, Furár Róbertet és Lénárt Ferencet nevezte meg.

A Szarvasi FC 1095 ma az első helyért hajtó OMTK-ULE 1903 együttesét fogadja 17 órátától. Tekinthető ez a mérkőzés a megyei kupadöntő főpróbájának is, hiszen a orosháziak lesznek az ellenfelek a megyei aranyért.

Szarvasi FC 1805 – Nagyszénás SE 5–0 (3–0)

Békés Megyei Kupa mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Tóth Imre.

Szarvasi FC 1905: Köteles Attila – Pilán Márkó, Polonszki Patrik, Zahorán Balázs, Kiri Máté – Simon Róbert, Pilán Richárd – Czvalinga Márk, Barna Viktor, Furár Róbert – Bány Bence Edző: Somogyi János.

Nagyszénási SE: Lévai – Godár, Lugasi (Liska), Mátó, Libor (Nagy M.), Kukovecz (Király), Péter, Kálmán (Simon L.), Kókai Á., Nagy Sz. D. (Szlovák), Márk. Edző: Juhász Norbert.

Gólszerző: Bány (18.), Furár (20.), Péter (39. – öngól), Styecz B (48.), Zima (67.). Jó: Zahorán, Lénárt, Zima, Magyar, Styecz B., ill. Kókai Á., Godár.

Somogyi János: – Szép siker kapujában állunk két év után újból.

Juhász Norbert: – Saját magunkat vertük meg, gratulálok a hazaiaknak.

Balról Török Csaba, jobbról Vozár Márton.

Előadás az NTAK-ról a kamaránál

Szlovákos helyezések a Benedek Elek mesemondó versenyen