in ,

A jövő útjára lépve

Elérkezett a várva-várt ünnep, egy hosszú út vége sokaknak: a középiskolai évek koronája – a ballagás. Visszatekintve az elmúlt évekre minden diák más-más emlékeket őriz magában, de egy kétségtelen: meghatározó időszak van a hátuk mögött.

A Víziszínház méltó keretet nyújtott ahhoz, hogy a Székely 131 végzős diákjáól elköszönjünk és útjukra bocsássuk őket abban a reményben, hogy az iskolában tanultakkal jól tudnak majd boldogulni az életben. Ahogy azt iskolánk igazgatónője, Ozsváth Zsuzsanna megfogalmazta: tudjuk azt is, hogy a búcsú csak pillanatnyi, jelképes, hiszen mindig visszavárjuk őket vendégként és akár tanulóként is intézményünk falai közé. Ezt követően Molnár Etele alpolgármester köszöntötte a résztvevőket a város képviseletében.

Az ünnepség lehetőséget biztosított arra is, hogy jutalmazzuk azokat a diákokat, akik magatartásukkal, szorgalmukkal, tanulmányi- és versenyeredményeikkel kitűntek társaik közül és öregbítették a Székely hírnevét. A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány jutalmait Kohut Andrásné címzetes igazgató és az alapítvány kuratóriumának elnőke adta át. A Székely Mihály-díjat Szebeni Zsófia 11. H osztályos tanuló kapta szakmai és taekwon-do sport sikereiért. A Koszti Pál Emlékdíjat iskolánk néhai igazgatójának özvegye, Koszti Pálné ajánlotta fel és adta át Hajduch Nándor Milán 12. D osztályos diákunknak kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a birkózó sport területén elért sikereiért. Mindketten követendő példaként állnak fiatalabb társaik előtt alázatukkal és nem mindennapi munkájukkal. Farkas Szabolcs, Nyemcsok Milán és Őze Dávid asztalosok, Szurovecz Benjámin, Varjasi Attila ás Valencsik Mira cukrászok vehettek át alapítványi jutalmat a Szakma kiváló Tanulója versenyen elért eredményes szereplésükért. Az oktatói testület jutalmakkal ismerte el a szorgalmas és eredményes diákok teljesítményét, 38 tanuló könyvjutalmat kapott szorgalmáért, közösségi munkájáért.

A tanítás és a tanulás nem lenne hatékony támogató szülői háttér nélkül, ezért a diákok és az oktatói testület köszönetét fejezte ki a szülőknek is áldozatos munkájukért, támogatásukért, kitartásukért.

Az elkövetkező hetek az érettségi és szakmai vizsgák izgalmával telnek, de bízunk benne, hogy a kellő tudással felvértezve jól teljesítenek majd a megmérettetéseken. Iskolánk valamennyi dolgozója nevében sok sikert és eredményes, boldog életet kívánunk nekik.

Bődi Etelka

Az M44-es és a hozzá kapcsolódó útfejlesztések (alaptérkép: magyarepitok.hu)

Talán már látszik az M44-es vége

Nagy Erzsébet, a Gallicoop Zrt. marketingvezetője az „Inno d’Or – Év Innovációja” díj átadó ünnepségén.

Díjat nyert a Gallicoop legújabb terméke – reflektorfényben a Gallio Kijevi húsgolyó