in ,

Bronzérmesek a HC Szarvas kézilabdázói

Ollé Bálint lett a rájátszás gólkirálya.
Ollé Bálint lett a rájátszás gólkirálya. (Fotó: Babák Zoltán)

A hétvégén Szarvason az Alkotmány utcai sportcsarnokban játszották le az Országos Gyermekbajnokság U14 korosztályának (2009-2010 születésűek) Bács-Békés-Csongrád-Jász Nagykun Szolnok csoport felsőházának zárófordulóját, amely még az utolsó napra is tartogatott izgalmakat.

A HC Szarvas fiataljai még szeptemberben kezdték meg bajnoki programjukat, ahol az alapszakaszban a KIKI Sport, Mizse KC, Tiszaföldvár SE, AFSE- Szajol, Petőfi DSE Túrkeve, Szolnoki KCSE és a Szeghalmi NKC csapataival vették fel a küzdelmet és február közepén maximális pontszámmal zárták csoportjukat, mind a 14 mérkőzésüket megnyerve jutottak a felsőházi rájátszásba.

A március közepétől induló rájátszásban pedig testvér csoport első négy helyezett csapatával folytatódott a küzdelem a dobogós helyezésekért.

Az borítékolható volt, hogy a fizikálisan is rendkívül erős és magas játékosokkal rendelkező Tisza Volán csapatát idén nem lehet megszorítani, mindenkit tetemes különbséggel vert meg, bár Tiszaföldváron az utolsó előtti fordulóban pont a szarvasi fiatalok okoztak meglepést azzal, hogy mindössze egyetlen góllal maradtak alul a bajnokjelölttel szemben. A Békési FKC legyőzése, majd a visszavágón elért döntetlen, illetve a csongrádi fiatalok elleni korábbi győzelem már bizakodásra adott okot az érem szerzés tekintetében.

A záróforduló tétje a további dobogós helyezések eldöntése volt, a nyitó mérkőzés pedig az orosházi fiatalok elleni presztízs csatával kezdődött, szép számú és igen hangos közönség előtt. A szarvasi fiúk szerettek volna visszavágni a korábban elszenvedett vereségért, de sajnos a túlzott akarat és bizonyítási vágy sokszor pontatlanságot eredményezett, így a jól szervezett és pontosabban játszó orosházi csapat megérdemelt győzelme számukra hozta meg az ezüstérmet.

HC Szarvas – Oxxo Energy Orosházi NKC 23-30 (9-12)

A nap utolsó mérkőzése szintén a hazaiaké volt, amelyen a visszavágástól feltüzelt Csongrádi Tigrisek ellen kellett pályára lépni. Délutánra is szépen megérkeztek a hazai szurkolók, a szülők, hozzátartozók, barátok és idősebb csapattársak ismét fantasztikus hangulatot teremtettek, amelyben az első néhány perc megingása után folyamatosan vette át az irányítást a szarvasi csapat. A második félidőben pedig szép támadásokat és gólokat lőve magabiztos győzelmet aratott, szépen búcsúzva ettől a szezontól.

HC Szarvas – Tigrisek Csongrád 28-17 (13-10)

A bajnokság végeredménye:

Nagy dicséret a szarvasi fiataloknak, akik első igazi bajnoki rendszerű lebonyolítású bajnokságukban még igazán fiatalok voltak, hiszen mindössze három fő volt a csapatból alapból u14 korosztályú, a többiek az u13 korosztályól játszottak fel, ahol még nincs pontszámítás, csak a szakmai fejlődéshez szükséges tapasztalat megszerzése az elsődleges cél. Remélhetőleg sikerül a csapatot egyben tartani, és fizikálisan, valamint létszámban is megerősítve jövőre ismét szép sikereknek örülhetünk.

A csapat tagjai:

Kapusok: Tóth Tamás, Losonczi Noel (februártól már Veszprém Handball Team Zrt.)

Mezőnyjátékosok: Barna Csongor, Gyurcsik Balázs, Hruska Attila, Kasnyik Tamás, Nagy-Bobvos Leon, Springel Máté és Ollé Bálint, aki a rájátszás gólkirálya lett 85 góllal.

Edző: Tusjak János

A HC Szarvas Oxxo Energy Orosházi NKC ellen a vasárnapi rájátszásban pályára lépő U14-esei.
A HC Szarvas Oxxo Energy Orosházi NKC ellen a vasárnapi rájátszásban pályára lépő U14-esei. (Fotó: Babák Zoltán)

A srácok számára a munka nem áll meg, hárman még az U15 zárófordulójára (2008-2009 születésűek) készülnek, amely vasárnap szintén itt lesz Szarvason az Alkotmány utcai sportcsarnokban, a többiek pedig az U13 korosztállyal (2010-2011 születésűek) Mezőtúron zárják a szezont.

A jövő héttől a tanév végéig pedig nyílt edzésekkel folytatódik a program.

Kedden és csütörtökön várjuk szeretettel azokat a fiatalokat, akik szeretnék kipróbálni magukat ebben a sportágban, esetleg korábban játszottak már. Díjmentesen, bátran lehet csatlakozni az alábbi időpontokban az Alkotmány utcai sportcsarnokban;

Kedd és csütörtök 17:00-18:30 óra 2011-2010-2009 születésűek

Kedd és csütörtök 18:30-20:00 óra 2008-2007-2006-2005-2004-2003 születésűek.

Aki pedig szereti az utánpótlás kézilabdát, az látogasson ki 2023. május 21-én, vasárnap is az Alkotmány utcai sportcsarnokba, ahol az U15 korosztály lép pályára és az alábbi mérkőzésekkel búcsúzik a szezontól;

09:00 óra HC Szarvas – KIKI Sport

16:00 óra HC Szarvas – Judória SKSZ Kft.

HC post

A szentandrási szőnyeg történetét elevenítették fel Békésszentandráson.

Már 990 négyzetméternyi szentandrási szőnyeg van az Országházban

Rejtő Jenő élt, él, élni fog