in , ,

Jól zárta a hétvégi fordulót a Csabacsűd és a Hunyadi is

Budás Gergő és Urbancsok Ákos.
Budás Gergő és Urbancsok Ákos. (Fotó: Somogyi Martin)

A Csabacsűdi GyLSE a Mezőkovácsházi TE együttesét fogadta vasárnap. A Békés megyei másodosztály 27. fordulójában Sándor János és Pecnyik Gábor 1-1, valamint Urbancsok Ákos 2 góljával 4-1-re végződött mérkőzéssel a csabacsűdiek némi egérútra tettek szert a kiesőzóna csapataihoz képest.

A Békésszentandrási HMSE Szabadkígyóson okozott majdnem meglepetést. A hazaiak kihasználták az egyetlen helyzetüket, míg a szentandrásiak több ziccert is kihagytak.

Szombaton 13:30-tól a csabacsűdiek a hasonló játékerőt képviselő Füzesgyarmati SK II. otthonába látogatnak, míg a Hunyadi a Csanádapácai Előre FC-t fogadja.

Csabacsűdi GYLSE–Mezőkovácsházi TE 4–1 (1–0)

Csabacsűd, 150 néző. Vezette: Baráth János.

Csabacsűd: Rohony (Kugyela) – Varga T., Tari (Lénárt), Mojzsis (Boér), Gerhát, Urbancsok, Sovány, Jelen (Farkas Zs.), Sándor, Pecnyik (Rétes), Király. Játékos-edző: Boér Zsolt.
Mezőkovácsháza: Tóth K. – Bessenyei F., Blahó (Lakatos), Szokai (Ondos), Sódar (Krajcsi), Almádi, Bagaméri, Budás, Túri, Bereczki, Andrej. Edző: Matuz Tamás.

Gólszerző: Sándor (23.), Pecnyik (46.), Urbancsok (51., 88.), ill. Túri (56.). Jó: Király, Jelen, Urbancsok, Sándor, Varga T., ill. Tóth K. (a mezőny legjobbja).

Boér Zsolt: – Kellemes ellenfél ellen akár gólarányt is javíthattunk volna, de annak örülünk, hogy végre győztünk és bennmaradtunk.

Matuz Tamás: – Helyenként jó játékot mutatva, sajnos ismét megérdemelt vereséget szenvedtünk. Tóth kapus jóvoltából lett csak ennyi az eredmény.

Gazsó Péter


Szabadkígyósi SZSC–Békésszentandrási HMSE 1–1 (1–1)

Szabadkígyós, 120 néző. Vezette: Nagy Gábor

Szabadkígyós: Dolezsán – Mohácsi, Milek (Valentinyi), Sebestyén M., Szabó Z. (Matuska), Ancsin, Frankó, Somogyi (Magyari), Szilágyi L., Faragó (Serfőző), Lázár (Hegedűs). Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.

Békésszentandrás: Buzás – Bozsó, Olasz István, Farkas M., Virág, Kozák (Aszódi), Sztricskó, Balogh M., Lós, Szécsi, Romhányi. Játékos-edző: Lós István.

Gólszerző: Lázár (23.), ill. Virág (26.). Jó: Bozsó, Virág, Olasz István, Romhányi.
Jobban kezdtek a házigazdák, a félidő közepén a vezetést is megszerezték. Gyorsan jött azonban a válasz is, ami visszavetette a kígyósiakat. A folytatásban inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek és egy sportszerű csata végén osztoztak meg a pontokon.

ifj. Szabó Zoltán: – Élvezhetetlen a játékunk hetek óta, képesek a srácok jól teljesíteni, de mostanában hiányzik az akarat, a koncentráció, de leginkább a tűz veszett ki a csapatból. A győzelemhez ezeken változtatni kell.

Lós István: – A körülményekhez képest kiválóan helytálltunk a mai mérkőzésen. A remek hozzáállás hetek óta tart, ami az eredményességen is meglátszik. Ha egy kicsit higgadtabbak vagyunk a befejezéseknél, akkor akár a három pont is meglehetett volna.

Szabó Zoltán

Fotó: Somogyi Martin

Forschner Rudolf vihette haza az arany Szarvasi Oscart az idén.

Ismét van arany a Szarvasi Oscar-gálán

Hajduch Nándor U20 magyar bajnok

Hajduch Nándor U20 magyar bajnok