in

Szarvasi Gyereknapocska: Minden, mi szemnek, szájnak, fülnek, elmének ingere

Fotó: Kepenyes Balázs
Fotó: Kepenyes Balázs

Bár a Szarvasi Gyereknapocska mottója az volt, “Maradjatok gyerekek!”, a délután kicsit játékosan életre felkészítésre sikeredett. Eljöttek ugyanis a mentők, a tűzoltók és a rendőrség egységei is, akik a maguk szakterületéhez kapcsolódó mindennapi életben hasznos tudatos biztonságtechnikai dolgokat mutatták be a fiataloknak.

Itt volt Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, aki elmondta, hogy a “Tudj többet, élj jobban!” bűnmegelőzési projekt 10 éve megy. Ezalatt 200 ezer gyermeket értek el, akiknek igyekeztek megtanítani azokat a szabályokat, amiket az életben készség szinten kell majd tudni alkalmazniuk.

Ennek az edukációs programnak egy szeletét hozták el szombaton Szarvasra. A vállalkozó szellemű gyerekek a hat állomásos feladatsor első öt helyszínén megtanultakat a hatodikon, egy valósághű szimulációs pályán ki is tudták próbálni.

A Kulturált Közlekedésért Alapítvány hatalmas kreszparkkal érkezett, jelzőlámpákkal, interaktív programokkal, és nem utolsó sorban ajándékokkal.

A Nemzeti Művelődési Intézet hungarikum játszóházat hozott, mert mint elhangzott, nem lehet elég korán elkezdeni megismertetni a lakóhely, a közelebbi és a távolabbi környék értékeit.

Sztárvendégként fellépett Csatai Gergő, lufihajtogató művész, aki egy órán át a színpadról bűvölte el a gyerekeket, majd két órán keresztül kívánságokat teljesített.

A Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete 700 fánkot sütött. Ötvennél több gyerek vett részt a Szarvas Város Barátainak Köre által szervezett aszfaltrajz versenyen, amiket Rómer Ilona vezette zsűri értékelt. A két legjobban rajzolót Ilike meghívta festőtáborába.

A nyugdíjas egyesületek kézműves kuckójában kézműveskedni lehetett, például gyöngyöt fűzni.

A hagyományőrző gazdák 600 palacsintát készítettek. A családsegítők gyümölcsöt, csokit, arcfestéssel. A Cervinus Teátrum munkatársai tavasztündérnek öltözve gyógynövényes limonádéval kínálták a gyerekeket. Ennek azért volt annyi feltétele, hogy ki kellett színezniük egy-egy virágot, így a nap végére, tavaszi rétre való színes virág lengedezett a szélben.

Természetesen felléptek a szarvasi táncos egyesületek is, itt voltak a Fit Life Team zumbásai, a Dalma Dance Club, illetve a Blue Gym aerobikosai.

A Lóca Együttes zárta a Cervinus Teátrum Szarvasi Gyereknapocska című rendezvényét.

Fotó: Kepenyes Balázs

Fotó: Pintér Vince/BMKIK

Gyakorlati oktató képzés a kamaránál

2023. június 1-én tartották a Szarvasi Vízi Színház 2023-as évadjának sajtótájékoztatóját.

Bemutatták a Szarvasi Vízi Színház 2023-as programját