in

Babák Mihály: Felejteni nem szabad!

Szenes János, a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány elnöke mond beszédet a történelmi Magyarország közepénél 2023. június 4-én.
Szenes János, a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány elnöke mond beszédet a történelmi Magyarország közepénél 2023. június 4-én. (Fotó: Babák Zoltán)

A Himnusz és a Székely Himnusz eléneklését követően az esemény levezetője, Szigeti Erika Babák Mihály polgármestert kérte fel beszédének megtartására.

“Felejteni nem szabad, mert amit felejtesz, elmúlik benned is!” idézte édesapját Babák Mihály polgármester, “épp ezért soha nem felejthetjük el azt a nemzeti tragédiát, amelyet a magyarság, mi, magyarok megéltünk 103 évvel ezelőtt.” Ezt megtoldotta egy anyjától kapott gondolattal: “A bosszú és a gyűlölet olyan méreg, amit másnak szánsz, de téged öl.” “Mi nem gyűlölködhetünk, nem ezt tesszük, csak emlékezünk”, tette hozzá városvezetőnk.

A jelenlegi háborút összekapcsolta a Trianonnal, és kérte a teremtőt, nehogy egy harmadik Trianon legyen a vége. Beszédében vissza-visszatért a “libsik” vezette Európától való óvásra, ahol már “katyvasz van, megszűntek a nemzetállamok, baj van, templomokat bontanak, az angolok és franciák már feketék, indiaiak. Németország és Ausztria NoGo zónás balkáni népekkel van tele. Az afrikaiak elözönlötték Európát. Mi lesz velünk?”, tette fel a kérdést Babák Mihály.

Szenes János, a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány elnöke szabadkozva kezdte beszédét, mert szokásával ellentétben csak rövid köszöntőre való készülésre maradt ideje. A megemlékezésre az Evangélikus Ótemplomból jött, ahol A Csobogó együttes jótékonysági koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők.

Beszédében Kárpátalját helyezte fókuszba, illetve csatlakozott Babák Mihály polgármester nemzetről alkotott véleményéhez.

A beszédek közben a Szarvasi Férfikórus adott elő az időszakra jellemző dalokat.

Dankó Béla Békésszentandráson a nemzeti összetartozás napján 2023. június 4-én.

Dankó Béla: Minden magyar felelős minden magyarért

Megérkezett a Szarvasi FC 1905 bajnokságot nyert ünneplő ificsapata megérkezett Galát Pál edzőt éltetni.

A meglepetések fordulója volt