in ,

Videóüzenettel zárult a tanév

Megtartotta idei tanévzáróját a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium. Szokás szerint ünnepélyes keretek között, az Újtemplomban zajlott a tanévzáró istentisztelet, amelyen Lázár Zsolt esperes úr szolgált, értékelte az évet. Hasznosan töltött, de azért pihentető nyaralásra buzdította a fiatalokat.

Az előző napi osztályok közötti sportversenyen legjobban szerepelt osztály, a 9.C itt vehette át a legsportosabb osztálynak járó vándorkupát. Ezt követően az igazgató asszony is visszatekintett az évre, amelyet csendes, nyugodt tanévnek terveztünk, de azután csak felpörögtek az események, és a tanulás mellett sok verseny, sok közösségi program is belefért ebbe az eltelt 180 tanítási és 7 tanítás nélküli munkanapba.

Az összefoglaló értékelés után következett tehetséges és kiemelkedően teljesítő diákjaink jutalmazása. A legkiválóbbak két díjat is átvehettek: Juhász Gergő 11.C osztályos tanuló Misik-díjat, Pálinkás Hunor 11.C osztályos tanuló Söjtöri-emlékjutalmat kapott kiemelkedő munkájáért.

Ezt követően a Szarvasi Vajda Péter Alapítvány támogatásával jutalmakat adhattunk a tanév során szép eredményt elért tanulóknak. A tanévzárón a bizonyítvány mellett immár hagyományosan minden tanuló megkaphatta az iskola idei tanévét összefoglaló évkönyvet is.
A szokásos menetrend mellett különleges pillanatok is voltak. Ilyen volt, amikor átadtuk a Görgey Endre–emlékdíjat. Ezt olyan, legalább öt éve végzett vajdás öregdiák kaphatja, aki az érettségi után eltelt időszakban tudományos, gazdasági, művészeti, sport- vagy egyéb tevékenységével az Alma Mater jó hírét öregbítette, és iskolájával azóta is jó kapcsolatot ápol.

Az első díjazott a 2021-2022-es tanévben Bodonyi Dóra olimpiai, világ-, Európa- és magyar bajnok kajakozó volt, idén pedig a közel harminc hegycsúcsot megmászó Molnár Ábel kapta, aki 2016-ban érettségizett iskolánkban, és azóta is gyakran vendégünk. Rendszeresen tart a diákoknak is beszámolókat, amelyek nemcsak a csúcsokról, hanem a kitartásról, az oda vezető kemény munkáról is szólnak, példát mutatva a fiatalabbaknak.

És itt nem ért véget a meglepetések sora. Bácsik Máté, a frissen megválasztott diákigazgató nem tudott jelen lenni az ünnepségen egyéb irányú elfoglaltsága miatt, így külföldről küldött videóüzenettel zárta le a tanévet.

Végül meghallgattuk a Vajda Band Emlékzenekar előadásában a Vajda induló ősbemutatóját, majd ezt követően valóban kitört a vakáció!

Ui: Kivéve annak a 84 diáknak, akik a végzősök mellett a napokban teszik le az előrehozott érettségi vizsgát. Sok sikert nekik!

Kszm

Elsősegély-nyújtó képzés a kamaránál

Ismét fogadj örökbe!