in ,

Ismét fogadj örökbe!

Régen volt már szeptember vége, amikor a Szlovák iskola 20 tanulója jelentkezett az intézmény „Fogadj örökbe!” növénygondozó versenyére és hazavihették a verseny eddigi történetében legnehezebben nevelhető virágbébit, a sarjikát. Egy borsószem nagyságú, 2-3 levélkéből álló „zöld valamit” kaptak kézhez a tanulók, aminek hosszas nézegetése után sem volt sokak számára világos, hogy hol kezdődik a növény és hol ér véget. Júniusban, a tanévvel együtt a növénygondozó verseny is a végéhez ért. Gyorsan elrepült a 10 hónap, a parányi, pár leveles virágbébikből színes levelű, üde, nagy zöld bozótok fejlődtek a gondos ápolás, becézgetés, öntözgetés hatására. Csaknem minden tanuló teljesítette a nemes feladatot és nem csak életben tartotta, de a buzgó törődés hatására többszörösére is növesztette az örökbe fogadott parányi virágot, aminek a cseperedését fázisfotókkal is alátámasztották a verseny ideje alatt a program résztvevői.

Bátorságuk a nagy küldetésre naponta meghozta a gyümölcsét, hiszen a szobanövények mindvégig hálásak voltak a gondoskodó figyelemért: tisztították a szoba levegőjét, üdévé tették a szoba hangulatát, oldották a tanév során a szorongást, a stresszt míg végül a befektetett munka sikerélményhez vezetett és nem csak a növény változott pozitívan, de az örökbe fogadó testi-lelki egészsége is. Tanév végén döntenünk kellett, hogy kinek az icike-picike cserepes virága fejlődött a legszebben. Ebben segítették a 3 fős szakmai zsűri munkáját az időközönként készült fotók is.

Így a nagy népszerűségnek örvendő iskolakerti terápiás program győztesei:

  1. helyezett: Osztroluczki Bojána 7.a
  2. helyezett: Pálfalvi Vanda, Balás Atina 8.a és Kiss Zsóka 7.a
  3. helyezett: Kiss Blanka, Márton Mira, Brachna Lilla és Brachna Vanda
    Vigaszdíjas lett: Czesznak Elena, Lesfalvi Szofi és Kopcsjak Liza

A program kitűnően működött, a következő tanévben is tervezzük meghirdetni a „Fogadj örökbe!” virágbébi gondozó versenyt. A nyerteseknek ez úton is újból gratulálunk! A jól gondoskodók jutalma sem maradt el, az oklevelük mellé csokoládé is járt. A kis kertészeknek kívánunk a továbbiakban is tartalmas időtöltést, feltöltődést és sok vidámságot!

Kmotricza Margit

Videóüzenettel zárult a tanév

Elballagtak a „főtérisek”