in ,

Diplomaátadó ünnepség a Pedagógiai Karon

Diplomaátadó ünnepség a Pedagógiai Karon 2023. június 24-én.
Diplomaátadó ünnepség a Pedagógiai Karon 2023. június 24-én.

2023. június 24-én került sor a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kar diplomaátadó ünnepségére Szarvason az Evangélikus Ó-templomban. Az ünnepség résztvevőit elsőként Prof. Dr. Dux László a Gál Ferenc Egyetem rektora köszöntötte, aki gratulált a végzős hallgatóknak sikeres tanulmányaikhoz, megköszönte a Kar oktatóinak munkáját, és a végzett pedagógusokat Alma Materükből Ferenc pápa gondolataival bocsátotta útra. Dr. Katona Krisztina a Pedagógiai Kar dékánja köszöntőjében azt a közös utat idézte fel, amelyen a most végzett hallgatók három, négy éve elindultak, s azt kérte, hogy a visszatekintést követően induljanak tovább az alkotó jövőbe. A diplomák átadását követően a friss diplomásokat, az Egyetem közösségét és a megjelent kedves vendégeket Dr. Kiss Imre esperes úr a Gál Ferenc Egyetem főiskolai tanára és Lázár Zsolt esperes úr az ünnepségnek helyt adó templom lelkésze köszöntötték. Ünnepségünket megtisztelte Dr. Bódi Beáta a Békés Vármegyei Kormányhivatal Igazgatója és Babák Mihály Szarvas Város Polgármestere is, akik szintén köszöntötték a friss diplomásokat, és értékes útra való gondolatokat fogalmaztak meg számukra.

Az ünnepségen közreműködtek az Egyetem Gyakorló Intézményének óvodásai: Simon Diána, Kovács Anna, Lustyik Gábor, akik Bartos Erika: Cipőfűző című versével ajándékozták meg a diplomaátadó ünnepség résztvevőit, és az Egyetem Gyakorló Intézményének első osztályos tanulói Prjevara Hanna és Palotai Vince, akik Békés Márta: Imbolygó iskola című versével köszöntötték a vendégeket és hallgatóinkat. Felkészítő pedagógusaik Sulyan Eszter szakvezető óvodapedagógus és Komlósné Szirom Anita szakvezető tanító voltak.

A diplomaátadó alkalmával hallgatói kitüntetések átadására is sort került. A Gyakorló Intézmény nevelőtestülete által alapított LEGKIVÁLÓBB TANÍTÓJELÖLT és LEGKIVÁLÓBB ÓVODAPEDAGÓGUS-JELÖLT címet vehették át az Egyetem frissdiplomás hallgatói. A legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt díjat Szabados Kinga Júlia hallgató kapta a szakma iránti elkötelezettségének elismeréseként, a legkiválóbb tanítójelölt címmel járó díjat pedig Gaál Dávid vehette át a pálya iránti elhivatottságának elismeréseként. A „Rózsa Borka Alapítvány” által óvodapedagógus-jelölteknek rendezett versenyen a jeligével beküldött dolgozatok értékelése alapján a kuratórium 2023-ban a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kar hallgatójának, Gyurcsik Andreának ítélte a „Rózsa Borka-díjat”. Hallgatóink a díjakat és az elismerő okleveleket Prof. Dr. Dux László rektor úrtól és Bíró Gyula igazgató úrtól, a Rózsa Borka Alapítvány Országos kuratóriumi tagjától vehették át.

(GFE PK)

A kuláküldözés áldozataira emlékeznek Békésszentandráson 2023. június 25-én.

Kuláküldözésre emlékeztek Békésszentandráson

Éremosztóval egybekötött záróvacsora