in

1 milliomodik látogatóját köszöntötte a szarvasi Mini Magyarország Makettpark

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Makettpark, Európa legújabb ilyen jellegű tematikus parkjaként 2013. áprilisában nyílt meg, Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként.

A makettpark idén ünnepli 10. születésnapját. Hatalmas mérföldkő a park életében, hogy a kezdeti 22 makett után a 10. születésnapra összesen immár több mint 100 épület makett és vonat modell csodálható meg.

Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk.

Különleges születésnapi ajándék, hogy idén augusztus 03-án köszönthették a park megnyitása óta az 1 MILLIOMODIK látogatót. A Mini Magyarország a szarvasi Liget Wellness Hotel jóvoltából egy 3 napos welness pihenéssel, egy Mini Magyarország ajándékcsomaggal, és természetesen egy ajándék családi parkbelépővel köszöntötték a Budapestről érkező házaspárt, akik két kislányukkal és a kutyájukkal érkeztek a parkba.

A makettpark folyamatosan fejlődik, így a mini Magyarországba időről-időre mindenkinek érdemes visszatérnie, hogy felfedezze az újdonságokat, újabb területeket barangolhasson be miniben. A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amely garantáltan maradandó emlékeket kínál.

A történelmi Magyarország mértani közepén, az ország legnagyobb Arborétumában található A szarvasi Mini Magyarország makettpark, az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív makettparkja. A makettpark az évek során Szarvas város legtöbb látogatót vonzó turisztikai attrakciójává vált, melyet évente több mint 100 ezer látogató keres fel, és amely akár egy belépővel is megtekinthető az ország legnagyobb arborétumával, a híres Szarvasi Arborétummal együtt.

A Mini Magyarország makettpark hazánk, Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Őrvidék (Burgenland) történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. A park évről évre bővül, így már a közel 100 építészetéről, történelméről, földrajzi elhelyezkedéséről híres épület, kastély, templom, vár, állomásépület között kalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk előtt. Az ország egyetlen interaktív makettparkja – ahol a makettek nagy része rejt mozgó vagy hangzó meglepetést – minden Szarvasra kiránduló csoport, diák, pedagógus számára egyaránt kötelező program. Megcsodálható még Magyarország leghosszabb szabadtéri vasúti modell pályája, ahol a több mint 600 méternyi mini vasúti sínen, alagutakon, hidakon, viadukton átkelő mini mozdonyok közlekednek, melyeket a látogatók indíthatnak gombnyomással. A kisgyermekek pedig egy különleges és egyedi játszótéren tölthetik el még tartalmasabban kirándulásukat.

Mini Magyarország Makettpark – sajtó

A szarvasiaknak ezúttal nem feltétlenül a saját kapujukat kellett védeniük. (Archív fotó: Babák Zoltán)

Túl a Magyar Kupa első fordulóján a Szarvasi FC 1905

Fedák Sári és Szűcs Nelli egy személyben.

Fedák és Szűcs: Két karizmatikus színésznő