in ,

Sorsok a nővérszobából

Szoták Andrea, Steinkohl Erika és a háttérben Nagy Róbert az Álomügyelet.
Szoták Andrea, Steinkohl Erika és a háttérben Nagy Róbert az Álomügyeletben. (Fotó: Kepenyes Balázs)

Pénteken este az NR Production mutatta be Sztárek Andrea zenés színpadi játékát Álomügyelet címmel Sztárek Andrea rendezésében a Szarvasi Vízi Színházban.

A történet egy kórház belgyógyászatának ügyeleti szobájában játszódik éjszaka, amikor viszonylag csendes minden, a betegek nyugodtan alszanak – persze kivételek mindig vannak –, de a viszonylag csendes éjszakán a nővérek vágyaikról beszélgetnek, a beszélgetésbe bekapcsolódik a főorvos is.

Elza (Steinkohl Erika) énekesi babérokra törne, gyakorlásképpen énekel a betegeknek, amit azok nagy örömmel fogadnak, és kérik is, hogy énekeljen, de neki is megvan a saját történte. Elvált, talán az éneklésben felszabadul a lelke. Helga (Szoták Andrea) reménytelenül szerelmes a főorvosba már öt éve, de az eddig nős, sármos orvos, Roland (Nagy Róbert) most válófélben van. A főorvosnak Elza tetszik, akit viszont nem érdekel a főorvos. Roland titokban a Himaláját szeretné meghódítani, bár eddig nem gyakorolta a hegymászást, Helga viszont több csúcsra is eljutott már, igaz a Himalájára még nem gondolt. A harmadik nővér Anna (Sztárek Andrea) orvos lányával próbálná rendezni kapcsolatát – nem sok sikerrel. Az éjszakai műszak most kezdődött, még minden megtörténhet…

Vidám, kedves előadást láttunk, nagyon szép zenékkel, hiszen Elza éneklési vágya miatt sok kellemes dalt szólal meg, de természetesen mindannyiukra átragad az éneklési kedv.

A darab értéke, hogy a nővérek privát életét is megismerhettük, négy ember négy sors. Mindenkinek vannak titkai, amelyek ezen az éjszakán feltárulnak – egyikük mondta ki: ez álomügyelet, mert elmondjuk álmainkat. De ezek az álmok, vágyak talán megvalósíthatóak, nagyon is emberi kívánságok, hiszen mindenki boldogságra, elismerésre, szeretetre vágyik – persze mindenki másban leli ezeket az álmokat. Meghatóak voltak az emberi sorsok, amelyeket a szép dalok oldottak. Nagyon tetszett a darab humora, sokat lehetett mosolyogni, nevetni is.

A színészek tökéletes, alakításokkal voltak színpadon mindannyian, nem is emelek ki senkit, mert Sztárek Andrea, Szoták Andrea, Steinkohl Erika és Nagy Róbert is mindent megtettek, hogy a közönség jól érezze magát. És a közönség biztosan jól érezte magát, mert nagyon hosszú vastapssal köszönték meg a színészek alakítását. Nyáresti, kellemes estében volt részünk!

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

Kós Benedek és Keller Gergő egy hajóban evezve nyert aranyat.

Viharos, de eredményes kajak-kenu országos bajnokság

A fotó a 2020. június 3-i edzésen készült.

Változások a Csabacsűdi GyLSE-nél