in ,

A Primadonnák hódítottak Szarvason

Primadonnák Szarvason
Primadonnák Szarvason (Fotó: Kepenyes Balázs)

A Győri Nemzeti Színház egy bohózattal lépett fel lépett fel a Szarvasi Vízi Színház színpadán. Ken Ludwig Primadonnák című Simon Kornél rendezte produkciót az égiek is látni akarták, mert a körülöttünk tomboló viharok Szarvast elkerülték. Húsz-huszonöt perc lehetett hátra, amikor a Jack Gable-t játszó Járai Máté a közönség felé fordulva, de szerepében maradva azt mondta: „itt van a Pártai Lucia és azt mondta tíz perc múlva eső lesz, siessünk”. A színészek a következő perceket felpörgetve játszották, néha belegabalyodva a szövegbe, maguk is mulatva a helyzeten, de mindenképpen szerették volna befejezni az előadást. Hálás köszönet nekik! Ez a közjáték azonban semmit nem vont le az előadás értékéből. Hatalmas siker volt a Győri Nemzeti Színház fellépése Szarvason! A közönség felállva tapsolta meg a XII. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál versenyprogramjának 10. előadását.

Leo Clark (Nagy Balázs) és Jack Gable (Járai Máté) Shakespeare-színészek, a napi megélhetésükért küzdenek, éhesen, fáradtan vonatra várnak egy rosszul sikerült előadás után, ahol nem fizették ki őket. Az újságban Leo olvassa, hogy egy haldokló asszony keresi szeretteit, aki halála előtt szeretné újra látni két régen látott rokonát. Hatalmas vagyon vár a két rokonra. És Leo fejében megszületik a nagy terv…

Mielőtt elindulnának találkoznak Audrey-vel (Kiss Tünde), akitől megtudnak pár dolgot a családról, többek-között azt is, a keresett rokonok nők, ráadásul az egyik süket-néma. De végtére is, színészek, bőröndjükben ott a ruhatáruk, Leo rábeszéli Jacket, hogy játssza el a néma Stef szerepét, ő maga Maxként (tipikus női nevek) lép az élet színpadára. Így jelennek meg a házban, ahol Meggie (Mózes Anna) örömmel, szeretettel fogadja őket, nem úgy a vőlegénye Duncan (Bródy Norbert), aki szeretné mind a hárommilliót magának azaz Meggie-nek. Mindent elkövet, hogy leleplezze a csalókat. Leo Meggie szívébe-, Jack, Florence néni (Mézes Violetta) szívébe lopja be magát, akinek esze ágában sincs meghalni, bár a Doki (Maszlay István) többször halottá nyilvánította. Butch (Klinga Péter) Audrey-t szereti, azonban a lány inkább Jack iránt érdeklődik.

Leo, hogy férfiruhába bújhasson Meggie-vel elhiteti, hogy a barátja Leo Clark – akit a lány kedvel – a közelben van és örömmel megrendezi Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című vígjátékát. Meggie beleszeret Leoba. Jack persze szintén férfiruhát öltve beállít a saját nevén és meghódítja Audrey-t. Ez csak az alapja a történetnek.

Nagyon jó előadást láttunk! Hiszem, hogy bohózatot rendezni mindig kockázatos, pontosan kell rendezni és irányítani a színészek játékát.

Nagy Balázs szerepe szerint visszafogottabb, Járai Máté viszont sziporkázóan harsány alakja a két ellentétet érzékeltette. Mindkét színész a női és férfi szerepüket is bravúrosan alakították. Nehéz feladatot kaptak, hiszen maga szerep kettőssége, a sok gyors öltözés, a smink le- és feltevése, a harisnya, a női cipő viselése kihívás lehet a férfi színésznek. Láthatóan élvezték szerepüket, amit a közönség nagyra értékelt.

A díszlet- és jelmeztervező Győri Gabi, a koreográfus Király Béla volt.

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

A Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzői az elmúlt hétvégén Magyarkanizsán (Szerbia).

Éremszerzés és barátság a határon túl

Béni Csaba három góllal járult hozzá a Nagyrét finiséhez.

Nehéz mérkőzéssel zárták az alapszakaszt a farmerek