in ,

Éremszerzés és barátság a határon túl

A Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzői az elmúlt hétvégén Magyarkanizsán (Szerbia).
A Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzői az elmúlt hétvégén Magyarkanizsán (Szerbia).

A Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzői az elmúlt hétvégét (augusztus 12-13.) Magyarkanizsán (Szerbia) töltötték. A sportolókat az edzők mellett néhány elnökségi tag és a szülők is elkísérték. Ez a hétvége nem csak a versenyzésről és az éremszerzésről szólt, hanem a találkozásokról és a barátságról.

A magyarkanizsai és a szarvasi kajak-kenu klub barátsága több, mint félévszázados múltra tekint vissza. A szarvasi kajakosok először 1972-ben mentek Magyarkanizsára, méghozzá leeveztek a Körösön és a Tiszán. Néhány napot együtt edzettek az ottani sportolókkal, majd haza eveztek. A dolog különlegessége, hogy ebben az edzőtáborban akkor még ifjú versenyzőként, Bátor György (Doxy) a Kajak-Kenu Club edzője is részt vett. Azóta sok minden történt mindkét egyesület életében, de a jó kapcsolat megmaradt. Ezt a félévszázados barátságot nem tudta tönkre tenni sem a délszláv háború, sem a világjárvány. Edzők, versenyzők, szülők minden évben kétszer találkoznak: egyszer Szarvason a Körös Kupán és egyszer a magyarkanizsai versenyen.

A szarvasi versenyzőknek mindig különleges élmény a „kanizsai verseny”, hisz a nyugodt Körös-holtág után a gyors folyású Tiszán kell versenyezni, a szerbiai és a bosznia-hercegovinai versenyzők közül nem mindenki beszél magyarul és a rajtoltatás angol nyelven történik. A helyzetet azonban a legkisebbektől a nagyobb rutinos versenyzőkig mindenki jól megoldotta. Magyarkanizsán érméket, élményeket és új barátokat szereztek.

A Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzőinek eredményei a 49. Dluhi Károly Emlékversenyen (Szerbia):

Aranyérmesek:
Harsányi Botond K1 500m
Kunstár Gerda MK1 500m

Ezüstérmesek:
Kugyela Szofi MK 1 500m
Harsányi-Botond – Várnagy Viktor K2 500m
Várnagy Vivien K1 500m

Bronzérmesek:
Huszárik Gergő K1 500m
Várnagy Villő MK1 500m
Huszárik László MK1 500m

Kunstár Gellért K1 500 méteren a 6. és Szilágyi László MK1 500 méteren a 7. helyen ért célba.

Felkészítő edzők: Bátor György és Krajcsovicz Magdolna

Krajcsovicz Magdolna

Hajduch Nándor utolsó másodpercben győzött a venezuelai Steven Rodriguez Torreyes ellen.

Hajduch Nándor a jordániai U20-as világbajnokságon

Primadonnák Szarvason

A Primadonnák hódítottak Szarvason