in ,

Szántosi Dávid első felnőtt WWT versenyén érmet szerzett

Lakatos Tamás és Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 17 éves játékosa.
Lakatos Tamás és Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 17 éves játékosa.

A csehországi Olomoucban élete első felnőtt WTT versenyén állt asztalhoz Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 17 éves játékosa. Az egyéni szereplés gyorsan véget ért, a páros csaták azonban lényegesen jobban sikerültek. Dobogó lett a jutalom.

Egyéniben a selejtezőben Szántosi nagy csatában 3:2-re kapott ki a soltvadkerti Lei Balázstól, úgy, hogy a döntő szettben 12:10-re nyert Lei.

Férfi párosban a Franciaországban légióskodó Lakatos Tamással az oldalán a selejtező első fordulójában a rutinos angol Drinkhall, Walker duó ellen mérkőzött, és két szettes hátrányból nyert 3:2-re. A folytatásban az olasz Mutti. Pinto duó ellen győztek 3:1-re, ezzel a főtáblára jutottak. A legjobb nyolc közé jutásért a cseh Belik, Martinko duó ellen álltak asztalhoz, és magabiztosan 3:0-ra győztek. A biztos érmet jelentő csatában a moldáv Putuntica, Ursu duó ellen mérkőztek. Ursuék nyerték az első két játszmát, de sikerült az egyenlítés. A harmadik szettben 11:7-re, a negyedikben 13:11-re győztek a mieink, a döntő játékban is vezettek 4:2-re, de 7:5-re fordítottak a moldávok, sőt már 10:7-re is vezettek. Szántosiék azonban innen is egalizáltak, majd taktikus játékkal 13:11-re nyertek, ezzel bejutva az elődöntőbe.

A fináléért a felnőtt világranglista 32. helyén álló Kao, és a 145. Peng tajvani kettős várt a fiúkra. Az első szettben az ázsiaiak 4:2-re vezettek, és bár Szántosiék 6:6-ra egyenlítettek, innen erősítettek Pengék, és 11:7-re nyertek. A második játszmában jól kezdtek a mieink, 6:3-ra majd 8:6-ra is vezettek, innen alakult 10:10-re az állás, ám a végjátékban 13:11-es eredménnyel összejött a magyar egyenlítés. A harmadik szett során a tajvani duó ellenállhatatlanul kezdett, 5:0-ra elhúzott, és végül 11:8-ra hozta a játékot. A következő játszmában 5:3:-ra vezetett az ellenfél, a mieink 8:8-ra még egyenlítettek, de a végén 11:9-re győzött az esélyesebb ázsiai kettős, amely 3:1-es sikerével bejutott a döntőbe.

Szántosi Dávid és Lakatos Tamás minden dicséretet megérdemel, hiszen Fest Attila edző ifjú tanítványa élete első felnőtt versenyén párosban a dobogó harmadik fokára állhatott.

V. L.

Ismét elkészült a kamara pályaorientációs diáknaptárja

Fakó keselyű a Körösvölgyi Állatparkban 2023. augusztus 26-án.

Állati rekorderek éjszakája a hőmérsékleti rekordok napján