in

Sörre bor vagy borra sör?

Most egy udvaron belül a végére járhatunk a népi bölcsesség igazának

A XXV. Szarvasi Szilvanapok új helyszíne új kihívások elé állította a fesztivál szatelitjeit, így a Bor- és a Sörudvar szervezőit is. A két tematikus udvar most egy helyen lesz megtalálható, a MATE udvarán, ami nem ismeretlen Dernovics Petiéknek, hiszen több Regatta kísérőrendezvényét szervezték már ide.

“A MATE udvar korábban már több sikeres rendezvényünknek is helyt adott. Meggyőződésem, hogy – a szponzorainknak köszönhetően – ez a rendhagyó Szilvanap is tetszeni fog azoknak, akik a Bor- és a Sörudvart választják, hiszen a tavalyinál is több programmal, kiváló borokkal és pezsgőkkel várjuk a kilátogató, szórakozni vágyó fesztiválozókat”, mondta A Borudvar koordinátora.

2023-ban az év pincészetének választott Pannonhalmi Főapátság Pincészete mellett az Ostoros Családi Pincészet, a Cseri Pincészet, a Recas Bor, a Schieber Pincészet, a Günzer Családi Birtok és a Béla és Bandi Borászat borait is meg lehet kóstolni. Pezsgőkből is impozáns sort állítottak össze, lesz, Hungária Pezsgő, Freixenet, Francois President és Törley ICE is.

Bukovinszky Béla, a Szent András Sörfőzde tulajdonosa elmondta, hogy a 2011-ben kifejezetten a Szilvanapok szervezőinek kérésére főzött Szilvás sörön túl ismét eljön a Bocuse D’or/Sirha Budapest 2022 gyémánt fődíjasa, a csehországi Word Beer Idol aranyérmese, Rettegett Iván, a Bocuse D’or/Sirha Budapest 2022 ezüstérmese, az Ogre.

Ha nem is szilva, de a Szent András meggyes sörére önálló fesztivált is lehetne alapítani. Ez az ital a Central European Beer Awards 2018-ról elhozta a gyémánt fődíjat. És még mindig nem fogynak ki a díjazott sörök. A csehországi World Beer Seal 2022 ezüstérmese, az Almás Rétes is kóstolható lesz az idei Bor- és Sörudvarban, szintúgy, mint az 1993 (bajor lager), a Napkincs (bajor búza), a Laza Morál (session IPA) és Ködfelhő (New England IPA), valamint további mintegy 10 féle sörfajta az idén 30 éves Szent András Sörfőzde termékeiből.

Szlovák Norbi, az udvar hangulatfelelőse elárulta, hogy ezen a jubileumi rendezvényen a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kapnak az élő zenés koncertek a közös színpadon. “Továbbra is ügyelünk arra, hogy – elsősorban a helyi tehetségeket felsorakoztatva – színes zenei programokkal töltsük meg az udvart, sőt, az idén először a Szilvanapok történetében Daytime DJ partyra csábítunk szombaton kora délután mindenkit, akik szeretik az újdonságokat, szeretik a finom zenéket és a jéghideg prémium borokat, pezsgőket, söröket.

Pontosztozkodás az éllovas ellen

A Nyári Kupa 2023 döntőjét a kékmezes Gólgyártók nyerték.

A név kötelez: a Gólgyártók nyerték az idei nyári kupát