in ,

Siker a nyitófordulón

Fotó: Köteles József
Fotó: Köteles József

Szarvasi sikert hozott az NB II-es női bajnokság nyitó fordulójának vármegyei rangadója. A tapasztaltabb játékosokat felvonultató Körös-parti alakulat az előrés fiatalokat múlta felül.

A hazai együttes Antal kapus remeklésével és Moharos hatékony szélső játékával már az elején 6–2-es vezetésre tett szert, ez a különbség pedig állandósult az első félidő során. Sőt még tovább is nőtt, mert a csabai fiatalok támadásban fizikálisan nem tudták eredményesen felvenni a párharcokat a szarvasi beállókkal, a szélről érkező próbálkozásaikat pedig rendre Antal Xénia hatástalanította. A második félidőben sem tudtak közelebb kerülni a látogatók, az 50. percre kialakult a 30–20-as legnagyobb különbség a csapatok között, a végjáték pedig kiegyenlített játékot hozott.

Szarvasi NKK–Békéscsabai ENKSE U19 35–26 (20–14)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Szarvas: ANTAL – Závoda 1, Milyó 2, Szöllősi D. 2, HAJDU 4, PAPP 8, MOHAROS 9. Csere: Skorka (kapus), Bíró 1, Fodor 1, MAJOROS 5, Trnyik 1, Tasgyik 1, Szöllősi P., Száva, Pusztai. Edző: Száva Flórián.

Békéscsaba U19: Petrovszki – Sándor 3, UDVARI 4 (1), Krajcsó 1, BENCSIK 4, Aranyi 3, Károlyi 1. Csere: Triffa Zs. (kapus), Ádász 3 (1), Ancsin 1, Fazekas, Kovács K. 2, Téglás, Gajdács, WEIGERT 4. Edző: Fábián Csaba.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 6/2.

Száva Flórián: – Nagyon fegyelmezetten kezdtünk, a sok keresztmozgás révén jól megéltek a beállóink. Moharos Vivien rengeteg indításgólt lőtt, a másik pozitívumot pedig Antal Xénia jelentette a kapuból, aki nagy magabiztosságot adott hatékony védéseivel.

Fábián Csaba: – Nem tudtuk a két beállóval szembeni védekezést. A lélektelen játékunkra még a két nappal korábbi ifjúsági mérkőzés sem lehet magyarázat.

Bakulya Mihály

Fotó: Köteles József

Munkában a zsűri, azaz Szigeti Anna, Urbán Ildikó és dr. Farkasinszki Ildikó.

Megvan Munkácsy kedvenc sütije

Aradi szakkiállításon a kamara