in ,

Munkácsy MOST: Mindörökre beírta magát Szarvas történelmébe

Pindroch Csaba zárta a Munkácsy MOST kiállítás szubjektív tárlatvezetéseinek sorát.
Pindroch Csaba zárta a Munkácsy MOST kiállítás szubjektív tárlatvezetéseinek sorát. (Fotó: Babák Zoltán)

Minden bizonnyal az elmúlt 300 év legjelentősebb kiállítása zárult le vasárnap, amikor a három hónapos Munkácsy MOST bezárta kapuit.

A nézőszám, ha a legmerészebb álmokat nem is, de a várakozásokat teljesítette. Roszik Zoltán, a Tessedik Sámuel Múzeum igazgatója 10 ezret tartott reálisnak, 12400-ban reménykedett, végül egy kicsivel a 15 ezres látogatószám felett zárták a három hónapos Munkácsy MOST kiállítást.

Egyszeri alkalomnak tervezték, de a Várnai Réka ötletére meghívott Bősze Ádám úgy berúgta a szubjektív tárlatvezetések motorját, hogy akkor hirtelen újraterveztek, és szép sorozatot építettek rá érdekes emberekkel, ami megmutatkozott a számokban is. Az egyszeri alkalomból végül 60 lett, valamint nagyjából ugyanennyi magánúton szervezett, árulta el a kiállítás kommunikációjáért felelős Várnai Réka.

“Nagyon sokat köszönhetünk ezeknek a tárlatvezetéseknek, amik legnagyobb részét Fabó Éva és Rómer Ilona vezette. Sok munka van e mögött, nagyon sokat dolgozott a múzeum minden munkatársa, illetve a külső segítők is”, mondta, Roszik Zoltán.

Az utolsó szubjektív tárlatvezetésen Pindroch Csaba kalauzolta az érdeklődőket. A már Szarvasi bázissal is rendelkező színész vasárnap délután kétszer állt a Munkácsy-képek elé, hogy egyéni stílusában, anekdotázva mutassa be Munkácsy Mihály képeit.

Turizmust is serkent a karateakadémia

Csikós Gyuri bácsi házához eveztek a szentandrási kajakosok, ahol Éva néni várta őket.

Csikós György emléke előtt tisztelegtek a szentandrási kajakosok