in ,

Az FC Barcelona U16-os válogatottja ellen játszott a szarvasi kosaras

Baráth Barnát (fehérben) a katalán csapat legjobbja kíséri.
Baráth Barnát (fehérben) a katalán csapat legjobbja kíséri. (Fotó: Rátgéber Akadémia)

A hétvégén rendezték az U16-osok számára a II. Gienger Hungária Preseason Tournament kosárlabdatornát négy európai topcsapat részvételével. A pécsi Rátgéber Akadémia mellett két olasz, a Stella Azzurra Roma és az Olimpia Milano, valamint az FC Barcelona lépett egymás ellen pályára a körmérkőzések során. A tornához a Puskás Akadémia szolgáltatta a mintát. Célja, hogy elhozzák a legjobb európai csapatokat Magyarországra, ezáltal visszacsatolást kapjanak arról, hogy nemzetközi szinten hogy áll a magyar utánpótlásnevelés.

Az M4 Sport vasárnap délelőtt élőben közvetítette a pécsiek és a katalánok mérkőzést, amin a RICSILLÁTÓL a Rátgéberhez került szarvasi Baráth Barna is pályára lépett. A képernyőn keresztül is jól látszott, hogy centiméterben és kilogrammban is a Barcelonánál volt az előny, de ez a végeredményből is kitűnt. A félidőben 51-31-re vezetetett a katalán csapat, végül az NKA Pécs – FC Barcelona mérkőzés 60-98-ra végződött.

A Barcelona már az első negyed elején 10-0-ra elhúzott. 10-1-es katalán vezetést és 5’35” hátralevő játékidőt mutatott az eredményjelző, amikor először lépett pályára Barát Barna, aki még a csapattársaitól is elmaradt magasság és fizikum tekintetében. 23 másodperce volt pályán, amikor megszerezte első kétpontosát, majd további egy perc múlva egy hárompontos kosarat jegyezhettek fel a neve mellé. “Jól látszik, hogy fizikumával jelentősen elmarad az ellenféltől, de ezt ügyességével jócskán kompenzálja”, fogalmazott a kommentátor ekkor. Az első negyed 14 pécsi pontjának végül a felét Barna szerezte.

Az első félidei értékelésében is Barát Barnát emelte ki elsőként a kommentátor. A szarvasi illetőségű játékos a mérkőzés során a 60 pécsi pontból 12-t szerzett.

NKA Pécs U16 – FC Barcelona 60-98 (14-29, 17-22, 11-24, 18-23)

NKA Pécs U16: Pavlík 6, Szalontai 4, Fekete, Amidzic 6/3, Burony 18, Hirth 2, Baráth 12/3, Gáspár, Király 9/3, Marokházi 2, Schneider, Zöldi 1.

FC Barcelona: Gips 12, Siftar 2, Martin 7/3, Keit 8, Clariana 22/15. Arnoldovich 7, Catalan 3/3, Rios, Jekabsons 13/3, Kusturica 13/9, Gonzales 11/3.

Az FC Barcelonától elszenvedett nagyobb arányú vereség mellett a két olasztól csak szűk különbséggel, volt, amikor hosszabbításban veszített a magyar csapat.

A torna csapatainak sorrendje végül így alakult: 1. Stella Azzurra Roma, 2. FC Barcelona, 3. Olimpia Milano, 4. NKA Pécs U16

“Hatalmas élmény volt ezekkel a csapatokkal játszani, mivel ezek Európa legjobbjai közé tartoznak. Az első két meccsen felvettük a versenyt ellenfeleinkkel, de sajnos a győzelem nem jött össze. A Barcelona ellenire pedig egy kicsit elfáradtunk, és nagyon sok triplát kaptunk, amit nem tudtunk ellensúlyozni, így nagy arányú vereséget szenvedtünk. Összességében azt gondolom, hogy nagyon sok tapasztalatot szereztünk ezen a tornán, ami megmutatta hogy mennyi munkát kell még elvégeznünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk, és az EYBL-ben is egy jó helyezést tudjunk elérni”, válaszolta kérdésünkre a mérkőzést követően Baráth Barna.

Ambrus György, a Gyulakonyha Nkft. ügyvezetője, Dr. Orosz Tivadar és Dr. Rákóczi Attila

Kihelyezett ülésen a kamara

“…tablet minden kicsi kézbe…”