in , ,

A két mérkőzésen egyetlen gól esett

A Csabacsűdi GyLSE – Kondorosi TE mérkőzést egy öngól döntötte el.
A Csabacsűdi GyLSE – Kondorosi TE mérkőzést egy öngól döntötte el. (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés vármegyei II. “A” csoport 6. fordulójában két területi vonatkozású mérkőzés zajlott. Vasárnap a Csabacsűdi GyLSE a Kondorosi TE csapatát fogadta.

A hazai csapat motiváltan lépett pályára a listavezető szomszédvári rivális ellen, és szervezett játékkal lepte meg. A kondorosiak helyzete a második félidőre tovább nehezedett azzal, hogy emberhátrányba kerültek, de egy átlövésből még is ők szereztek vezetést. A csabacsűdiek próbálták ledolgozni a fórt, túlságosan kinyíltak az egyenlítés reményében, de újabb gól már nem született a döntetlen színezetű mérkőzésen.

Csabacsűdi GYLSE–Kondorosi TE 0–1 (0–0)

Csabacsűd, 300 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Gerhát, Tasi N., Varga T., Sándor, Pecnyik (Jelen), Mojzsis (Styecz), Kiss G., Király, Liska (Viszkok G.). Játékos-edző: Boér Zsolt.

Kondoros: Gritta – Mladonyiczki, Rafaj P., Szebegyinszki (Bákai B.), Rafaj R., Csicsely, Czvalinga, Vajgely, Paluska, Rafaj M. (Varga E.), Takács M. (Buzás). Edző: Janis János.

Gólszerző: Takács (60.). Kiállítva: Király (85. – utolsó emberként szabálytalankodott), ill. Rafaj P. (45. – második sárga lap).

Boér Zsolt: – Óriási lelkesedéssel játszva és a taktikai utasításokat maximálisan betartva, az idén talán mi adtuk fel legjobban a leckét a bajnokesélyesnek. Sajnálom a játékosaimat, mert nem egy ilyen góllal kellett volna eldőlnie a rangadónak. Jó játékvezetés.

Janis János: – Sportszerű meccsen, megszenvedtünk a három pontért. Ugyancsak pozitívum, hogy idén már nem játszunk vasárnap! Jó játékvezetés.

Benka Viktor

***

A megyei másodosztály “A” csoportjában a Hunyadi Békésen vendégeskedett szombaton.

Azonos „kaliberű”csapatok csatáját hozta a kilencven perc, komoly helyzet nélkül. Igazságos eredmény született a sok sárga lap ellenére sportszerű csatában.

Békési FC–Békésszentandrási HMSE 0–0

Vármegyei II./A osztályú mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Kató Benedek.

Békés: Takács – Minya, Kis J., Medve, Reszelő J. (Benedek), Római J. (Nagy J.), Rigler, Mester (Novodomszky), Laukó (Varga K.), Kardos, Balázs. Edző: Szarvas András.

Békésszentandrás: Buzás – Szebegyinszki, Olasz István, Pecznik, Lós, Szécsi, Szűcs, Balázs, Sztricskó, Virág, Tasi K. (Csipai). Játékos-edző: Lós István.

Szarvas András: – Küzdelmes mérkőzésen, igazságos döntetlen született.

Lós István: – Nagy mezőnymunka folyt kevés helyzettel, így reális eredmény született. A végén nálunk volt a meccslabda, de a hazai kapus nagy bravúrral védett. A játékvezető nem volt a helyzet magaslatán.

Bíró Péter

Díszoklevél-átadó ünnepség a Pedagógiai Karon

Mátyus Mihály, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzési, Szabályozási és Intézményirányítási osztályvezetője.

Változások a szakképzésben