in ,

Aranyérmet szerzett Bagi Ádám a Polish Openen

Öt nyert mérkőzéssel állhatott a dobogó tetejére a szarvasi karatés

Bagi Ádám és edzője, Ruzsinszki György.
Bagi Ádám és edzője, Ruzsinszki György.

A hétvégén került megrendezésre a 17. Polish Open nemzetközi karateverseny Belsko-Bialában. A rendezvény rangját jól mutatja, hogy 31 ország 255 egyesületének 2552 nevezése futott be, sok nemzet, köztük Magyarország is kvalifikációként hirdette ki a soron következő Eb-re. A szarvasi karatésok négy versenyzővel vágtak neki a hatórás útnak. A küzdelmek szombat reggel kezdődtek,amiben először Nagy Máté volt érdekelt. Neki ezúttal nem sikerült pontot érő találatot bevinnie, a bírók pedig ellenfelének ítélték a mérkőzést. A nap végén Ruzsinszki Balázs a juniorok között tette magát próbára. A mérkőzés elején kissé bizonytalan volt, ukrán ellenfele két pontot is szerzett rajta,. de ezen sikerült túllépnie es ha ki nem is egyenlített sikerült értékelt találatot bevinnie.

Vasárnap a kadetekre került sor. Szebegyinszki Rita két nyert mérkőzéssel indította a napot új korosztályában, a harmadik körben rutinosabb ellenfele megállította. 

Ruzsinszki Balázs saját kategóriájában ezúttal nem volt elég összpontosított, így nem jutott túl az első körön. 

A nap végén Bagi Ádám vette sikerrel az akadályokat az U14-esek között: 40 fős mezőnyből szlovák, ukrán, moldáv és lett ellenfelét verve a döntőbe jutott, ahol további két ütéssel biztosította be győzelmét és állhatott így a dobogó legfelső fokára.

Ruzsinszki György edző

Egy fecske nem csinál nyarat!

Molnár Ábel útban az Etna egyik krátere felé.

Szorgalmi feladatként felsétált az Etnára