in ,

Tanulságos előadás, közel ötszáz néző

Fotó: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Többek között a menet közbeni mobiltelefonálás, a biztonsági öv használatának hiánya, az ittas, bódult állapotban történő járművezetés volt a téma egy Szarvason tartott baleset-megelőzési rendezvényen. A fontos tanácsokat a szolnoki Üzenet Táncszínház öntötte új formába.

Látványos és tanulságos előadást néztek végig közel ötszázan 2023. október 11-én Szarvason, a Cervinus Teátrumban, ahol a szolnoki Üzenet Táncszínház mutatta be Üzenet a biztonságért című összeállítását. A látványos koreográfiákkal a táncosok a szabálytalanság lehetséges következményeit szemléltették. Azt, hogy mi történhet, ha valaki ittasan vagy bódult állapotban vezet, az autóban nem használja a biztonsági övet, menet közben telefonál, üzenetet ír, olvas, vagy úgy közlekedik kerékpárral, hogy nincs kivilágítva. A színpadon kibontakozott egy közlekedési káosz is, amely érzékeltette, mennyire fontos a forgalomban az odafigyelés egymásra és a türelem. A 112-es segélyhívó szám használatáról is készült egy látványos műsorelem. Az egyes témákról néhány percben szakértők is elmondták a gondolataikat. A rendezvény vendége volt dr. Tibori Balázs, a Gyulai Járási Ügyészség közlekedési ügyésze és Benkő Mihály közlekedési szakember. Mellettük megosztotta tapasztalatait, tanulságos történeteit Pardi Ildikó r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának csoportvezetője, valamint a Szarvasi Rendőrkapitányságról Csorbáné Dávid Ivett r. törzsőrmester, baleset-megelőzési előadó és Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester, baleseti helyszínelő. A példákra épülő, rövid és a fiatalok nyelvén megfogalmazott üzenetek, tanácsok révén a szervezők, a Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Szarvasi Rendőrkapitányság szakemberei remélik, hogy a diákok óvatosabban fognak közlekedni, megtanulják a közlekedési szabályokat, és figyelnek arra, hogy be is tartsák azokat. A rendezvényen egy filmet is láthatott a közönség. Egy ittasan vezető, balesetet okozó fiatalember mesélte el a történetét. Azt, hogy autóval árokba hajtott, és a mellette ülő barátja súlyosan megsérült. Azért vállalta, hogy megosztja a gondolatait, hogy mások ne kövessék el ugyanazt a hibát, mint ő.

Rengetegen voltak kíváncsiak a Bordűr Hotelre és a Szőnyegmúzeumra. Ifjabb Barna Antal ismerteti a beruházás történetét.

Bemutatkozott a Bordűr Hotel és Szőnyegmúzeum

Pilán Márkó fejese.

A második játékrész öttalálatos volt