in ,

Négy év után ismét utánpótlásversenyt rendezett a SZUSE

Fotó: Facebook / SZUSE
Fotó: Facebook / SZUSE

Amíg a megyei „idősebb” úszók Hódmezővásárhelyen gyűjtögették az érmeket, addig Szarvason a Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres medencéjében a még kisebbeknek rendeztek Őszi meghívásos utánpótlásversenyt.

Az eseményre hét klub nevezte döntően 7-12 éves fiataljait, de akadt olyan versenyszám is, amit egy-két évvel idősebbeknek írtak ki. Fiatalokról lévén szó, elsősorban 25 és 50 méteres számokban mérhették össze tudásukat. Megyénkből a Békéscsabai Előre Úszó Klub, az Orosházi Úszó Egyesület, a Szarvasi Úszó Sport Egyesület, a Tótkomlósi Úszó Egyesület állított ki fiatalokat.
A versenybíróság elnöke, Darida András, aki egyben a Szarvasi Úszó Sport Egyesület alapító elnöke elmondta, hogy valamivel több mint 120 fiatal lépett rajtkőre a Körös-parti városban az egynapos viadalon: – Korábban, egészen 2019-ig rendszeresen szerveztünk utánpótlás versenyeket, majd jött a Covid-időszak, ami alatt leállt minden. Egészen napjainkig szünet volt a szarvasi viadalokban, idén azonban újjáélesztettük az eseményt. Most ismét gondolkodunk azon, hogy legyen egy tavaszi és egy őszi versenyünk, hiszen egyre izmosabb az egyesületünk. Manapság már százharmincnál is több gyerek jár rendszeresen Zalán Csaba edző vezette egyesületünk tréningjeire. Az, hogy egyre népesebb a gyereksereg, nagyban köszönhetjük az Úszó Nemzet Programnak, ami komoly támogatással jár, ez segítette a létszámbővítésünket. Remélem, a jövőben ismét többet fognak hallani az szarvasi úszósportról, annál is inkább, mert nagyon szívesen járnak a gyerekek az edzésekre.

Bakulya Mihály

Mindannyiunk öröksége

Átadták a Szlovák Emlékházat és közösségi teret Csabacsűdön.

Szlovák Emlékházat adtak át Csabacsűdön