in ,

U15 és diák II diákolimpiai bajnokságon a szarvasi birkózók

Hajdúszoboszlón rendezték meg az U15 korosztályú diákolimpiai bajnokság döntő állomását 2023. október 27-én. Két versenyzőnk, Tóth Kevin (48kg) és Belincsák Henrik (52kg) képviselte városunkat.

Henriknek 5. helyezést sikerült elérnie. Kevin összeszedett birkózással, szépen menetelt a döntő felé, azonban az elődöntő nem úgy sikerült ahogyan szerettük volna. Kevin gyorsan lerázta magáról a vereséget és koncentrált birkózást mutatva diákolimpiai országos bajnoki bronzérmet sikerült hazahoznia.

Másnap a fiatalabb korosztályhoz tartozó Darvas Krisztiánnak és Hidasi Hunornak nyílt lehetősége megmérettetni magukat a Püspökladányban megszervezett diák II-es korosztályban.

Hunornak (29kg) sajnos most nem sikerült helyezést elérnie. Darvas Krisztián minden ellenfelét legyőzve, az aranyéremért folytatott csatából is győztesként kikerülve a 2023-as év Diákolimpiai Bajnoka 38 kg-ban!

Tessedik Sámuel (1742-1820) evangélikus lelkész, tudós, agrárpolihisztor, reformer bronz mellszobra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői campusa előtti szoborparkban.

Tessedik Sámuel agrárpolihisztornak állított szobrot a MATE

Tökfaragó rendezvény Csabacsűdön