in

Tökfaragó rendezvény Csabacsűdön

Október 28-án, szombaton 16 órai kezdettel került megrendezésre immár harmadik alkalommal a Tökfaragó verseny és kiállítás a csabacsűdi Petőfi utcai rendezvénytéren a Tiszta Környezetünkért Alapítvány és a csabacsűdi Család és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében. Az alkotások négy kategóriában kerültek díjazásra. Óvodás, általános iskola alsós és felsős, valamint felnőtt kategória, mellett 4 különdíjat is osztott ki a zsűri melynek tagjai nem voltak könnyű helyzetben, mivel rendkívül kidolgozott, technikás alkotásokkal neveztek a résztvevők.

Az idei évben is nagy érdeklődés övezte a rendezvényt, több, mint 30 töklámpás díszítette a rendezvénytér színpadát. Amíg a zsűri meghozta a döntését, a gyerekek Skorka Pálné óvodapedagógus vidám játékán vehettek részt a sportpályán.

A jó hangulat, a közös élmény jellemezte a programot, amiről senki nem távozott üres kézzel, hiszen a Madács család által készített kis üdvözlő ajándékokból jutott mindenkinek.

A rendezvény a Tiszta Környezetünkért Alapítvány 2023. évi működésének a NEAG-KP-1-2023/4-000269 támogatásával jött létre.

A szervezők köszönik mindenkinek az aktív részvételét és a segítők közreműködését.

Gilanné Radványi Rózsa

U15 és diák II diákolimpiai bajnokságon a szarvasi birkózók

Hévizi Róbert képviselőt, bizottsági elnököt köszöntötte Békésszentandráson az októberi testületi ülésen Sinka Imre polgármester abból az alkalomból, hogy 25 éve és 1 napja tette le először képviselői esküjét, s azóta egyfolytában tagja a testületnek.

Negyedszázados jubileum