in

Jelenléti játék kicsiknek-nagyoknak

A Cervinus Teátrum hosszú évek hagyományát folytatta, amikor november 3-ra meghirdette őszi szünidei játszóházát. Tízórakor kinyitott a mesék birodalma. Az előtérben többféle kézműveskedést kipróbálhattak az érkezők, bemelegítés gyanánt. A kézműveskedést a szarvasi civil szervezetek vállalták magukra, amiért Tőkés-Szeljak Gabriella – aki kalauzolt minket a játszóházban – ezúton is köszönetét fejezi ki. Idén az volt az újdonság az őszi szünidős játszóházban, hogy a délelőttöt a legkisebbeknek ajánlották a szervezők, s délután volt a nagyobbaké.

Az érkezők az aulában találkoztak a civilek szervezte és rendezte kézműves foglalkozásokkal, innen lehetett továbbindulni a Cervinusház különféle termeibe. A tükrös teremben a Manó Muzsika foglalkozáson a bábjátékkal ismerkedtek a résztvevők és ugyancsak bábelőadást láthattak a Kamarateremben, ahol a Süni bábcsoport a Kiskakas gyémánt félkrajcárja c. darabot adta elő, megérdemelt sikert aratva.

A mozi is várta a közönséget: a kisebbek a Mancs őrjárat: a szuperfilm, a nagyobbak pedig a Trollok: együtt a banda c. filmet nézhették meg kedvezményes jegyárak mellett. Ugyancsak külön díjazás fejében a Tökjó főzősuliban tanulhattak az érdeklődők.

Szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát a jelenléti játékok és látnivalók között, úgyhogy bizonyosan nem ez volt az utolsó szünidei játszóház a Cervinus Teátrumban.

Tatai László

Huszár Ádám és testvére, Máté.

Szlovákos sakkozók dobogós sikerei

Boronyák Gergely és Timkó János, valamint Jónás Gabriella és Dósa Zsuzsa az Argentin tangóban.

A nyomozótiszt esete az oknyomozó újságíróval