in ,

Jó mérkőzésen futottunk az eredmény után

Köteles Attila is felment a támadáshoz, amit egy jó indítással kontrázott a Gyula, de egy passz miatt lesgól született az akcióból.
Köteles Attila is felment a támadáshoz, amit egy jó indítással kontrázott a Gyula, de egy passz miatt lesgól született az akcióból. (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvasi FC 1905 a leendő bajnokot, a Gyulai Termál FC-t fogadta a Békés vármegyei kupa 13. fordulójában.

A folyamatosan szakadó esőben mindkét csapatnak meggyűlt a baja a mélyen felázott pályával, amin csak irányváltoztatás nélkül lehetett közlekedni.

Szarvasi FC–Gyulai TFC 0–1 (0–1)

Szarvas, 150 néző. Vezette: Telek András.

Szarvas: Köteles – Zahorán, Pilán M., Polonszki, Pilán R. (Máté), Palik (Styecz), Simon R., Kovács Zs., Bány (Czvalinga), Zima (Furár), Barna (Magyar). Edző: Sajben Gábor.

Gyula: Füstös – Szabó V., Dajcs, Nagy S., Zabari, Szabó P., Trescsula (Kukla), Katona (Repisky), Bojtos (Varga J.-D.), Borbély, Tanner (Kiss T.). Edző: Brlázs Gábor.

Gólszerző: Trescsula (26.). Kiállítva: Polonszki (86.).Jó: Máté, Simon, Zima, Pilán R., Kovács Zs., ill. Fürtös, Nagy S., Zabari, Tanner.

A hazaiak jól felkészültek a listavezetőből, már-már az egykori patinás csatákat idézte a mérkőzés. Az első 20. percben a hazaiak akarata érvényesült, sorra nyerték a párharcokat, de ekkor kihagytak egy büntetőt. A másik oldalon Tanner jó helyzetfelismerése révén Trescsula szinte az első vendégakciót váltotta gólra. Fordulás után végig szakadó esőben nagy küzdelem alakult ki, nem kevés adok-kapokkal fűszerezve, de az eredmény már nem változott. A gyulai együttes nem kis szerencsével vitte el a három pontot.

Sajben Gábor: – A kihagyott tizenegyes ellenére is végig nyílt mérkőzést játszottunk a mezőnyből kimagasló, leendő bajnokcsapat ellen. Szerdán ismét megpróbáljuk a kupában.

Brlázs Gábor: – Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Nagyon nehéz pályán kellett játszani, de amiért jöttünk, azt elértük.

Kepenyes György

Fotó: Babák Zoltán

„Az ifjúság követeli…” – Rendhagyó történelemóra a Gyakorlóban

Luther – Tessedik – Ruzicskay