in ,

Büntetőből mentett egy pontot Csabacsűd

Gerhát Krisztián gólja lélektani pillanatban jött.
Gerhát Krisztián gólja lélektani pillanatban jött. (Fotó: Babák Zoltán)

Az Orosházi Rákóczi vendégszerepelt a Csabacsűdi GyLSE otthonában. A Békés vármegyei másodvonal 12. fordulójának mérkőzésére szokatlan időpontban, szombat délelőtt került sor.

Az első félidő reményteljesen, Gerhát Krisztiánnak köszönhetően hazai vezetéssel zárult. A második játékrészben egy-egy tizenegyes mindkét oldalon. A végén Sovány Pál büntetőből mentett meg egy pontot a Csabacsűdi GyLSE-nek.

Csabacsűdi GYLSE–OMTK-Rákóczi 2–2 (1–0)

Csabacsűd, 80 néző. Vezette: Baczovszki Attila.

Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Varga T. (Jelen), Gerhát, Viszkok G. (Rétes), Sándor, Pecnyik, Tasi N., Styecz (Hraskó), Király, Liska. Játékos-edző: Boér Zsolt.

Orosháza: Dobozi – Bok, Polacsek, Kun, Kérdő, Berta, Gedó, Kasik, Valach (Szabó T.), Szűcs, Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Gólszerző: Gerhát (45.), Sovány (85. – 11-esből), ill. Halász (51. – 11-esből, 81.).

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, de jobbára mezőnyjáték folyt. A hazaiak lélektanilag a legjobbkor szerezték meg a vezetést, ezért is hatott rájuk hidegzuhanyként a második játékrész elején kapott tizenegyes. Utána kiváló játékot nyújtottak, viszont a helyzet kihasználással hadilábon álltak, és egy sima győzelem helyett a végén örülniük kellett az egy pontnak is.

Boér Zsolt: – Sajnos ma sem tudtuk átlépni az árnyékunkat. A második félidőben remek játékot nyújtottunk, háromszor vittük a kapusra a labdát, de amíg ezeket nem rúgjuk be, nem tudunk előrelépni. A hozzáállásunk újra kiváló volt, ezért is fájó a két pont elvesztése.

Bodzás Ádám: – Sokat birtokoltuk a labdát, de a támadó harmadban rendre rossz döntéseket hoztunk, így a helyzetek alapján igazságos döntetlen született.

Benka Viktor

Fotó: Babák Zoltán

Teljesen megújult a GFE Gyakorló Általános Iskolája…

A Kacsa-tó látképe 2023. november 14-én.

Végéhez közeledik a Kacsa-tó környéki beruházás