in , ,

Sulikézi fesztivál a Szlovákban

A 2023-2024-es tanévben iskolánk a szarvasi Női Kézilabda Egyesülettel karöltve csatlakozott a Magyar Kézilabda Szövetség által indított Kézilabda az iskolában programhoz. Ennek célja, hogy a tanulók már kicsi kortól kezdve játékos formában ismerkedjenek a kézilabda játék sajátosságaival, fejlődjön koordinációjuk, labdaügyességük, felkeltsük érdeklődésüket eziránt a sportág iránt.

A foglalkozások szeptember első hetében kezdődtek. A gyerekek hetente 2 alkalommal vesznek részt 1-1 órás edzésen, melyen a játéké a főszerep. Nagy örömünkre szolgált, hogy a szarvasi Szlovák Általános Iskola eddig is színes programpalettája tovább bővült egy újabb eseménnyel, amelyre november 17-én, péntek délután került sor.

Az őszi szezon zárásaként iskolánk először rendezett Sulikézi fesztivált, melynek helyszíne a nagy érdeklődésre való tekintettel a szarvasi Fő téri Általános Iskola tornaterme volt. 1. – 2. és 3. – 4. évfolyamos tanulók két csoportra bontva végezték el a 8 állomásra osztott kézilabdához kapcsolódó játékos, rávezető feladatokat. Egy-egy állomáson 6-7 percet tölthettek a gyerekek, ez idő alatt kellett teljesíteni a megadott gyakorlatokat. Feladatok között szerepeltek fogójátékok, akadálypályák, célba dobó feladatok, versengések, kapura lövések. Az állomásokon az egyesület edzői, játékosai segítették iskolánk tanulóit, hasznos tanácsokkal látták el őket, hogy minél eredményesebben tudják megoldani a kijelölt gyakorlatokat. A foglalkozásokba örömmel kapcsolódtak be a gyerekek, így egy kellemes délutánt tölthettünk el közösen, egyik kedvenc sportágunknak hódolva. A fesztivál tavasszal folytatódik a gyerekek legnagyobb örömére.

Száva-Kovács Ágnes

NB II-es felnőttek között birkózhattak a szarvasi fiatalok

Babák Mihály, Dankó Béla, dr. Gyuricza Csaba és dr. Takács Árpád az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet konferenciatermében 2023. november 17-én tartott sajtótájékoztatón.

Agrárképzés és agrárinnováció „újratöltve”