in ,

Hungarian Open: három szarvasi döntős, Nagy Máté kvalifikált az Eb-re

Múlt héten került megrendezésre az egyik legnagyobb hazai karateverseny, Hungarian Open Grand Prix, melyre 8 ország 82 egyesületének 576 versenyzője nevezett.Az esemény azért is érdekes, mert itt dőlt el a jövő februári grúziai korosztályos EB kvalifikációja, amiért szarvasiak is harcba szálltak. Szombaton hét versenyzővel és a szerdai edzésen ujjsérülést szenvedő Szebegyinszki Ritával indult meg a kisbusz Ruzsinszki György edző vezetésével.

Elsőnek Nagy Máté lépett tatamira, aki két győztes mérkőzést követően a döntőbe jutott, megszerezve ezzel az Eb szereplés jogát. A döntőt már a soron következő versenyre tervezett taktika gyakorlásának szentelték mesterével, Máté itt is 2:0-ra vezetett, ám ellenfele a meccs végén fordítani tudott egy rúgásos akcióval.

Kerti Kelemen jól kezdett, sikerrel szerezte meg az első pontot, de később elkésett reakciók miatt átengedte az előnyt ellenfelének.

Neumann Fábián a következő meccsen kétszer indított, mindkétszer pontot is kapott értem, ám a mérkőzés többi részében a kezdeményezések elmaradása megbosszulta magát.

Ruzsinszki Balázs az első meccset jól kezdte 8:0-ra verve ellenfelét, a következőben azonban több alkalommal is elmulasztotta a kialakított helyzetben a leindítást, amit ellenfele találattal büntetett, így a továbbjutás nem sikerült.

Bagosi Marianna szintén nagyarányú győzelemmel kezdett, a következő körben is sikerült pontokat szereznie, de a tétovázások, megtorpanások zalaegerszegi ellenfélnek teremtettek lehetőséget, amit ő kis is használt, így Panka sem lépett tovább.

A nap végén, este 9-kor a két U14-es versenyző került sorra. a késő kezdés ellenére mindketten tele energiával léptek tatamira, és sorra nyerték mérkőzéseiket: Bagi Ádám szlovák, ukrán, szerb és  román ellenfeleit,  Müller Márton ukrán és két magyar versenyzőt verve került a döntőbe. Kettőjük közül Ádámnak sikerült a döntőt is behúznia, így aranyéremmel gazdagította csapatát, míg Marci egy majdnem olyan fényesen csillogó ezüstéremmel zárta a napot.

Ruzsinszki György

Sinka Péter számol be az év történéseiről.

A nehézségek ellenére sikeres évet zártak a szentandrási kajakosok

Előadás a kamaránál a tanulóképzés adminisztrációjával kapcsolatban