in ,

Remény Jézus békéjére

Zahorecz Pál és Hodálik Pál meggyújtja az öröm gyertyáját.
Zahorecz Pál és Hodálik Pál meggyújtja az öröm gyertyáját. (Fotó: Tatai László)

Advent harmadik vasárnapján Szarvason a katolikus templom mellett felállított betlehemnél, a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát gyújtották meg, méghozzá arról a lángról, ami Betlehemből, a születés templomából érkezett a cserkészek segítségével előbb Európába, majd Magyarországra végül Závoda Ferenc közreműködésével Szarvasra.

December 17-én, napszálltakor, amikor kigyúltak az adventi díszkivilágítás fényei, Boross Bence intézményfelügyeleti igazgató köszöntötte a szarvasiakat, majd Babák Mihály polgármester köszönte meg a szarvasiaknak, hogy házaikat, lakásaikat is ünnepi díszbe öltöztették. Azt is jelezte, hogy a fideszes önkormányzati képviselők ezen a vasárnapon is vendégül látják a gyertyagyújtásra érkezőket – halászlével várták az érdeklődőket – és a szarvasi kereszténydemokraták is készültek megvendégeléssel.

Isten igéjét Zahorecz Pál, az Újtemplom lelkésze hirdette: „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek! A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!” Felidézte Jézus születését, elmondva, hogy Betlehemben akkor sem volt béke, sajnos ma sincs, de reménykedjünk, hogy mint évezredekkel ezelőtt, Jézus most is elhozza a békét.

Az igehirdetést követően Timkó János, a Cervinus Teátrum művésze énekelt, majd felvételről, Szabó Gyula hangján hallhattuk Ady Endre Karácsony c. versét. Závoda Ferenc mécsessel a kezében köszöntötte a közönséget, elmondva, hogy már 15 éve végzi a szolgálatot, hozza Szarvasra Gödöllőről a betlehemi lángot. Idén társa is akadt, Hodálik Pál megyei önkormányzati képviselő, térségi tanácsnok személyében, s kérte, hogy hallgassák meg őt, a remény emberét. Hodálik Pál a szeretet, békesség, nyugalom, család fogalmak köré építette rövid köszöntőjét, majd Zahorecz Pállal és Závoda Ferenccel közösen meggyújtották a harmadik gyertyát. Annak, aki otthonába is el szerette volna vinni a betlehemi lángot, továbbadták azt saját gyertyájára, mécsesére.

Tatai László

Molnár Imre iskolaigazgató gyújtotta meg az öröm gyertyáját Békésszentandráson 2023. december 17-én.

Az öröm gyertyája is világít Békésszentandráson

Ülésezik a csabacsűdi testület 2023. december 14-én.

Maratoni üléssel búcsúzott a csabacsűdi testület 2023-tól