in ,

24 kilométerrel kezdték 2024-et

24 kilométerrel nyitották a futók az új évet Szarvason.
24 kilométerrel nyitották a futók az új évet Szarvason. (Fotó: Babák Zoltán)

38 futó, 19 gyalogló és 18 kerékpáros döntött úgy 2024 első napján, hogy teljesíti a Rohonyné Urbancsok Zsuzsa futónagykövet és szervezőtársai által 2017-ben útjára indított, és mára hagyománnyá vált újévköszöntő futást.

Reggel arra ébredvén, hogy az eső veri a csatornát, elgondolkodtunk, hogy vajon az előzetes 100 érdeklődőből hányan érkeznek meg a délután fél kettes rajtra. Az idő ezúttal kegyes volt a résztvevőkhöz, olyannyira, hogy a start előtt néhány perccel egy felhőrésen még be is sütött a nap a Szarvasi Vízi Színház parkolójában gyülekezőkre.

A rajthelyről a bringások Békésszentandráson át a Fehér rámpáig, onnan a Körös-gátra kanyarodva a duzzasztóig, majd forduló után visszatekertek. Hogy meglegyen a 24 kilométer, tenniük kellett még egy nyúlfarknyi – 6 kilométernyi – kitérőt a Petőfi utca végén kezdődő gáton a lovastanyáig.

A futók és a gyaloglók a Fahíd után az Erzsébet-ligetben csatlakoztak rá a futóútra, majd az Arborétum utcán a Mezőtúrra vezető úton a kompgátig haladhattak. Ott egy jobbost követően a szivornya környékén volt a forduló. Ha onnan visszaértek már meg is volt a fele. A 24 kilométerért teljesíteni kellett ugyanezt a kört még egyszer.

A 24 kilométert 1 óra 48 perccel elsőként a szarvasi feleséggel bíró Alexander Lenhardt tette meg, de a többiek is két és fél órán belül végeztek a távval.

Két gyalogló is teljesítette a 24 kilométert, ők 4 órán belül tudtak maradni, míg a kerékpárosoknak közel 1 óra 45 percre volt szükségük.

A célban mindenki egyedi kulcstartót kapott emlékbe, míg a 24 kilométert teljesítő futók külön jutalomként nevezési díj mentesen nyertek jogot a Körös-körül Futófesztiválon való részvételre.

Két rendőrt jutalmazott a Magyar Autóklub

A játékvezetők nyerték a 40 pluszosok tornáját