in ,

Színházbarátok adománya a gyerekosztálynak

Közösségi gyűjtésből, több mint 250 ezer forint értékben vásároltak eszközöket és használati tárgyakat a Csecsemő- és Gyermekosztálynak a szarvasi Turul Kisvendéglő tulajdonosai. A Szarvasi Vízi Színházzal közös, régóta tartó jótékony akciójukat mostantól az Orosházi Dr. László Elek Kórház javára szervezik.

– Sok éve gyűjtünk már adományokat a gyerekek gyógyulásáért a Szarvasi Vízi Színházzal szemben lévő vendéglőnkben. A jótékonysági akció a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó Károlyné illetve a Békéscsabai Jókai Színház korábbi vezetője, Fekete Péter – aki jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója – segítségével indult útjára néhány éve. Ennek lényege, hogy a vendéglőben kihelyezünk egy adománygyűjtő dobozt, amibe a színházba járó, illetve a nálunk rendezett szerdai gyermek előadások előtti ingyenes gyerekprogramok vendégei tetszés szerinti összeget dobhatnak. Az így összegyűlt összegből vásárolunk hasznos eszközöket a kórházi gyerekosztálynak – foglalta össze Povázsay Bence.

A kisvendéglő tulajdonosa elmondta, miután a szarvasi gyerekek többsége az orosházi kórházhoz tartozik, úgy döntöttek, ide juttatják az adományt.

– Hálásan köszönjük a megkeresést és az elhatározást, hogy bennünket választottak. Orosházáról is sokan járnak Szarvasra a vízi színházba, bízom benne, hogy az étterem vendégei továbbra is hozzájárulnak adományaikkal a kórház gyermekosztályának fejlesztéséhez – fogalmazott dr. Bozsár Stefánia, az orosházi kórház főigazgatója

Az adományozók az urnába összegyűjtött 252 ezer forintból csupa hasznos dolgot vásároltak: hőmérők, vérnyomásmérő és hozzá való csecsemő mandzsetta, pulzoximéterek, légzésfigyelők, csecsemő mérleg, mikrohullámú sütő, párásító, textilpelenkák, bilik, cumisüvegek és csecsemő kanalak kerültek a csomagba.

Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Egy lábon megpattanó szerencsés góllal nyertek a Gólgyártók a farmerek ellen.

Szerencsés góllal nyertek a gólgyárosok a farmerek ellen

Bartus Beatrix 10 éve kapcsolódott be a Mályvavirág Alapítvány munkájába.

Cél: a szűrésre való hajlandóság megerősítése