in , ,

Grundbirkózó Diákolimpia Országos Elődöntőn a benkások

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolával való együttműködésünk eredményesnek bizonyult a Diákolimpiák értelmében is!

Mint minden sportegyesületnek, nekünk is célunk népszerűsíteni sportágunkat a gyermekek között. A közös cél érdekében végzett közös munkával a gyerekek megtanulhatnak hatékonyan kommunikálni, felelősséget vállalni és küzdeni közösségükért. Ezek a készségek nemcsak az iskolában értékesek, hanem a jövőbeli karrierjükben és a magánéletükben is. Ezt a szemléletmódot követve, az új tanév kezdetével, a benkás gyermekek egy új sportágat ismerhettek meg, a grundbirkózást. A testnevelők munkáját segítve, Tóth Patrik szorgalmas segítségének köszönhetően, a gyermekek megfelelően tudtak készülni a versenyre.

Január 19-én 28 benkás nebuló vett részt az Orosházán megrendezett, Grundbirkózó Diákolimpia Országos Elődöntőjén. Két idősebb korú sportolónk, személy szerint Hajduch Nándor és Tóth Dominik segítették a gyermekeket és tanáraikat a nap folyamán. Összesen 4 csapatot indítottunk, melyek korosztályokra, nemekre és súlycsoportokra voltak felosztva. A gyermekek figyelemre méltó, igazi sportolói hozzáállásuknak köszönhetően, két bronzérmet, egy ezüstérmet és egy negyedik helyezést sikerült haza hozniuk Szarvasra!

A második korcsoportos, 2013-2014 években született, fiú csapatunknak sikerült a 12 csapatos országos döntőbe jutniuk, melyet Budapesten, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián fognak rendezni február második hetében. Reméljük onnan is szép eredményekkel térhetünk haza!

Tóth Dominik Szebasztián

A Cervinus Teátrum 100 éves utazás című előadásának főpróbája 2024. január 19-én.

A Meseautó álomvilágától a Kezdjetek el élni kívánságáig

A magyar kultúra évszázados lenyomata