in ,

Nem ismertek elveszett labdát

Január 13-án rendezték meg Szarvason az U9-es korosztály számára kiírt Cziglédszky Sámuel emlékkupát. Az igazán maratoni hosszúságú tornán 10 csapat vett részt. Csapatok érkeztek Gyuláról, Békéscsabáról, Kecskemétről, Szolnokról, Orosházáról, Gyomaendrődről, Szeghalomról, Nagyváradról illetve a Szarvasi FC 1905 két csapattal vett részt a tornán.

A helyi egyesület első számú csapata némi szerencsével viszont akár a harmadik hely sorsába is beleszólhatott volna, de végül az 5.helyet érte el.

A második számú összeállítás célja ezen a napon a tisztes helytállás volt, hiszen itt a korosztályhoz képest egy évvel fiatalabb gyerekek játszottak, és ebben az életkorban még nagyon sokat számít akár ennyi korkülönbség is. Ők a 9.helyet tudták megszerezni, viszont ennél sokkal fontosabb az, hogy milyen kiemelkedő akarattal játszották le az összes meccsüket.

A tornát végül az OMTK-ULE nyerte, akik a Gyulasport ellen diadalmaskodtak a döntőben.

A kupa gólkirálya Baranyai Máté (OMTK-ULE) lett 17 találattal, a torna legjobb kapusának Tóth-Gyenes Zsombort (Szarvasi FC 1905) választották. Mindkét hazai csapatból kiemeltek 1-1 gyereket. Az első számú összeállításból Csányi Botond kapta meg védőmunkájáért a legjobb hazai játékos díját, míg a második számú csapatból pedig Taskó Nándor kapta meg ugyanezt az elismerést.

“Összességében büszkék lehetünk az összes gyerekre, hiszen nem ismertek elveszített labdát és mindig a legvégsőkig küzdöttek”, foglalta össze a tornát szarvasi szemszögből a két edző, Moleri Roberto és Kepka Roland.

A magyar kultúra évszázados lenyomata

Balla Szabolcs két dallal színesítette a magyar kultúra előtt tisztelgő műsort Békésszentandráson.

Szemelvények a magyar kultúráról Békésszentandráson