in ,

Csery-kupa: Orosházi címvédés, Szarvas a harmadik

A kékmezes Orosházával mérkőzik a szarvasi gárda.
A kékmezes Orosházával mérkőzik a szarvasi gárda. (Fotó: Babák Zoltán)

Az orosházi csapat címvédésével zárult szombaton Szarvason a XXI. alkalommal megrendezett Ifjabb Csery István-emléktorna, melynek keretében rendre négy viharsarki öregfiúk férfi kézilabdacsapat  csap össze.

A névadó a 60-as években, több mint egy évtizeden át volt meghatározó egyénisége a szarvasi kézilabdacsapatnak. Játszott az ifjúsági együttesben, majd a felnőttek között a megye bajnokságban, az NB II-ben, végül pedig az NB I. B-ben. Az aktív játékot abbahagyva edzői képesítést szerzett és a SZIRÉN SE női együttesét emelte fel egészen az NB I. B-ig. Életútja előtt hagyományosan emléktornával tiszteleg az utókor. Az idei tornára az orosháziak érkeztek címvédőként, akiket az újkígyósiak és a mezőhegyesiek is csak megszorongatni tudtak, így maximális pontszámmal győztes, ezzel pedig újabb évig őrizhetik a vándorserleget.

Eredmények: Szarvas–Orosháza 14–21, Újkígyós–Mezőhegyes 19–18, Mezőhegyes–Szarvas 14–21, Orosháza–Újkígyós 17–16, Orosháza–Mezőhegyes 21–19, Szarvas–Újkígyós 18–20.
Végeredmény: 1. Orosháza 6 pont, 2. Újkígyós 4, 3. Szarvas 2, 4. Mezőhegyes 0.
Különdíjasok. Gólkirály: Raffai András (Orosháza) 20 találattal. Legjobb kapus: Csatlós Lajos (Újkígyós). Legtechnikásabb játékos: Pásztor Ákos (Mezőhegyes). A díjakat a névadó unokái és dédunokái adták át.

Nyári Mihály

Fotó: Babák Zoltán

Tanácskozik Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete 2024. január 29-én.

Nem áll rosszul Békésszentandrás

Darvas Krisztián területi bajnok lett a 42 kg-osok között.

Mozgalmas hétvége a szarvasi birkózóknál