in ,

Folytatódtak a bajnokságok

Négy győzelemmel zárták a hétvégét a Szarvasi Jégkorong SE U10-esei január utolsó hétvégéjén.
Négy győzelemmel zárták a hétvégét a Szarvasi Jégkorong SE U10-esei január utolsó hétvégéjén. (Fotó: Babák Zoltán)

U10-es korosztály szombaton, hazai jégen mutatta meg szurkolóinknak tudását.

A kiírás szerint három csapat helyett csak kétcsapat tudott részt venni a tornán, ezért mindenki kétszer játszott egymással. Ezen a napon 2×12 perc játékidőt: a békéscsabai Csabai Farkasok és a hódmezővásárhelyi Pörgős Pengék csapatai ellen játszottuk.

Az első mérkőzést a csabaiak ellen vívtuk, ami igazi megyei rangadóvá vált az évek során. Mind két együttes nagy lelkesedéssel kezdte a mérkőzést, de a kiválóan védő Gila Nimród kapusunknak köszönhetően sikerült 5:1-gyel zárni az első játékrészt. A második félidőben kapust cseréltünk az első meccsét játszó Laucsik Palira, ami felhozta az ellenfelünket, de ha minimálisan is, de sikerült győzelemmel kezdenünk.

A következő két mérkőzésen a Pörgős Pengékkel csaptunk össze, akiket könnyed játékkal, nagyarányú gólkülönbséggel, igazi csapatmunkát bemutatva sikerült legyőzni, nagy örömet szerezve a szépszámú és nagyhangú szurkolóinknak.

Utoljára ismét a Farkasokkal játszottunk, kis ,,doppinggal” (az összes mérkőzés megnyerése esetén pizza jutalom jár). Ennek is köszönhetően végig vezetve veretlenül zártuk a tornát.

Köszönjük a Szarvas-Cipó Kft-nek a finom kenyereket és a Gallicoop Zrt-nek a felvágottakat, nem utolsó sorban a szülőknek a színvonalas vendéglátást.

Eredmények:
Szarvasi Jégkorong SE – Csabai Farkasok 7:6
Szarvasi Jégkorong SE – Pörgős Pengék 11:1
Szarvasi Jégkorong SE – Pörgős Pengék 9:1
Szarvasi Jégkorong SE – Csabai Farkasok 9:5

Kapus: Gila Nimród, Laucsik Pál

  1. sor: Kovács Lilla, Kovács Zsófi, Monostori Petra
  2. sor: Besenczy Simon, Molitorisz Lilla, Tóth Luca
  3. sor: Ádász Zselyke, , Patay Réka, Petényi Zsófi

U18 3×3-as bajnokság

Szombaton, Békéscsabán játszottak U18 játékosaink, sajnos minimum létszámban.

Először a Marosi Pengék ellen próbáltuk felvenni a harcot, a több játékost kiállítani tudó ellenfelünkkel szemben, de csak ez első harmadban sikerült, így 12:4-re kikaptunk.

A Csabai Farkasok csapatában léptek pályára a szarvasi _u18-as jégkorongozók, Petrovics Soma (b3), Cziglédszky Barnabás (b4) és Bánfi Péter (kapus).
A Csabai Farkasok csapatában léptek pályára a szarvasi _u18-as jégkorongozók, Petrovics Soma (b3), Cziglédszky Barnabás (b4) és Bánfi Péter (kapus).

Másodjára a bajnoki címvédő és a jelenleg a tabellát vezető kecskeméti KESI csapatával mérkőztünk meg. A srácok nagyon szerették volna kiköszörülni az előző meccs kudarcát, ezért hatalmas iramban kezdték a mérkőzést, ami meglepte ellenfelünket, de azért tartották magukat. Az utolsó pillanatig fegyelmezett játékunk és a remek kapus teljesítménynek köszönhetően, ha minimális különbséggel is, sikerült legyőzni az idei szezonban veretlen ellenfelünket 11:10-re.
Kiemelném, hogy a tornán lőtt 15 gólból 12-t szarvasiak ütöttek.

Szarvasiak névsora: Bánfi Péter (kapus), Cziglédszky Barnabás (8 gól), Petrovics Soma (4 gól)

Kohut Pál

Szabó Zsolt a Városi Könyvtárban mutatta be az érdeklődő szarvasiaknak a handpant.

Lélekérintő hangok

Hartay Csaba Még nem is játszottunk című könyvbemutatóján a Tessedik Sámuel Múzeumban 2023. február 3-án.

Jó kis buli volt