in ,

Cervinus a Nemzeti Színházban

A Cervinus Teátrum művészei a Nemzeti Színházban.
A Cervinus Teátrum művészei a Nemzeti Színházban.

Február 8-án este a Cervinus Teátrum Kosztolányi Dezső Édes Anna című kisregényéből készült színdarabját – amelyet Thuróczy Katalin írt színpadra és Dósa Zsuzsa rendezett – hatalmas sikerrel mutatta be a Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében.

Az előadás káprázatos sikert aratott, már azzal, hogy minden jegy elkelt és az utolsó hetekben sokan keresték meg a színházat, a színészeket jegyért, ráadásul nem szarvasi emberek ültek a nézőtéren, hanem olyanok, akik most látták először a darabot. Sok szakmabeli is jelen volt a nézőtéren, így a rendezőnek, Dósa Zsuzsának és a színművészeknek is – Kiss Viktória, Timkó János, Vanya Tímea, Boronyák Gergely, Szász Borisz, Szemán Béla és Szoták Andrea – szakmailag presztízs értékű volt az előadás.

A színészek tökéletesen játszottak – mint mindig – minden megmozdulásuk, megszólalásuk, minden rezdülésük hatott a közönségre, akik néma csendben figyelték az előadást. Az első felvonás itt is taps nélkül ért véget, és a végén is csak sokára kezdődött el a taps, annyira hatott az előadás. A színészek nem csak egyéni játékukban brillíroztak, hanem az összjátékuk is működött, így hatalmas élménnyé, nagyon szép és sikeres estévé varázsolták a közönség számára ezt a szívet, lelket megérintő darabot. A színészek számára maradandó élmény volt a Nemzeti Színház színpadán játszani.

Jó volt ott lenni, hallgatni a dicséreteket, az elismerő szavakat – számomra legfőképpen azért, mert elfogult vagyok a Cervinus Teátrummal, de ilyenkor, amikor hallom az elismerést, azt a tiszteletet ahogyan beszélnek az előadásról, a rendezőről, a színészekről, egyfajta visszaigazolás –, hogy nem csak én érzem úgy – valóban nagyon színvonalas szakmai munka folyik a Cervinus Teátrumban Dósa Zsuzsa vezetésével, amit a szakma is, a közönség is nagyra értékel – és remélem, számon tart. Boldogok és büszkék lehetünk a rendezőre, a színészekre, a háttérben dolgozókra. Jó volt tegnap szarvasinak lenni – pedig „csak” nézőként voltam jelen!!!

Galambos Edit

A Körös Dragon SE egyik profi egysége.

Töretlen a népszerűsége a szarvasi sárkányhajós viadalnak

Benkások a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megrendezett grundbirkózó diákolimpiai döntőn.

Hatodikok lettek a benkás grundbirkózók