in , ,

Hatodikok lettek a benkás grundbirkózók

Benkások a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megrendezett grundbirkózó diákolimpiai döntőn.
Benkások a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megrendezett grundbirkózó diákolimpiai döntőn.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték a Grundbirkózó Diákolimpia döntő állomását szombaton. Ez alkalommal az elődöntőről bejutott II. korcsoportos fiúknak nyílt lehetőségük megmérettetni magukat a versenyen.

Egyesületünk fiatal sportolói, Tóth Patrik és Tóth Dominik, illetve az iskola részéről Gyulai Fanni segítette a fiúkat a verseny folyamán, amit ezúton is szeretnénk neki hálásan megköszönni.

Összesen 14 csapat indult a fiúk korosztályában, akiknek a 6. helyezést sikerült elérniük.

Igazán értékes és tanulságos volt ez a nap a gyermekek számára és számunkra is. A birkózás és a versenyzés nagyon nagy mértékben hozzájárul a gyermekek szocializálódásához. Az egyik pillanatban még öröm és ünneplés, a másik pillanatban kétségbeesés és szomorúság váltakozása éri a gyermeki szívet, ez elengedhetetlen a pozitív és negatív érzelmek megfelelő feldolgozásához. Birkózás közben gyors, mégis eredményes döntéseket kell hozni a kitűzött cél elérésének érdekében. A sport által megtanulnak csapatként, közösségként viselkedni, egymásért küzdeni és vesztes, szorult helyzetből önmagukon felülkerekedni.

Nagyon szép eredmény ez a fiúktól, hiszen ez csupán a második grundbirkózó versenyük volt. Igazi csapatként működtek, és a küzdeni akarásuk kifizetődött, hiszen több sportiskolát, birkózót is sikerült maguk mögé szorítaniuk.

Ezúton is szeretnénk gratulálni a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolának ehhez a kimagasló eredményhez!

Igazán büszkék lehetünk gyermekeinkre, hiszen nem csak az iskolák között, de Szarvas város életében is egyedülálló sporteredményt sikerült kiharcolniuk!

A csapat tagjai:
Nádudvari Zalán – 24 kg
Kugyela Dávid – 28 kg
Dorogi Ádám és Szenes Iván – 32 kg
Azjargal Temuulen és Ökrös Ruben – 37 kg
Mihácsi Dominik – 43 kg
Mészáros-Berkecz Etele – 49 kg
Darida Benedek – +49 kg

Tóth Dominik edző

A Cervinus Teátrum művészei a Nemzeti Színházban.

Cervinus a Nemzeti Színházban

Az U12-es csapatban korongozó Kepenyes-Darida Alex és Kepenyes-Darida Zóra.

Mozgalmas hétvégén vannak túl jégkorongozóink