in ,

Izgalmas mérkőzésen magabiztos hazai győzelem

A nemrég még U15-ben szereplő Tusjak Marcell 6 gólig jutott az U20-asok között.
A nemrég még U15-ben szereplő Tusjak Marcell 6 gólig jutott az U20-asok között. (Fotó: Babák Zoltán)

A bravúros februári Békéscsaba elleni győzelem, majd egy kalkulálható szegedi fiaskó után újra hazai pályán léptek parkettra a HC Szarvas U20 korosztályú kézilabdázói, akik a péntek esti mérkőzésen a szomszédvár Kondorosi KK csapatát fogadták az Alkotmány utcai sportcsarnokban.

A párosítás már hagyományosan mindig minden korosztályban pikáns összecsapás, amely gyakran feszültségtől sem mentes, függetlenül a tabellán elfoglalt helyezéstől most sem volt ez másképpen.
Ősszel a szarvasi fiatalok elhozták a pontokat Kondorosról, de a visszavágás lehetősége igazi sportolóként motiválta a kondorosi csapatot is.

A szép számú publikum előtt jól kezdtek a szarvasi fiatalok, fokozatosan növelték az előnyüket, de a félidő végére a fegyelmezetlen védekezést és a néhány technikai hibát kihasználva három gólra zárkózott a vendég csapat.

A második játékrész első felében szívósan küzdöttek a kondorosi fiatalok, így sokáig izgalmas volt a mérkőzés, a hajrát viszont erőnlétben is jobban bírták a szarvasi srácok, a feljavult védekezés mellett néhány gyors gól végleg eldöntötte a mérkőzést, így magabiztos hazai siker született.

A HC Szarvas U20-as összeállítása.
A HC Szarvas U20-as összeállítása.

HC Szarvas – Kondorosi KK 34-25 (16-13)

Szarvas, Alkotmány u. Spcs. 114 néző

HC Szarvas: Koncz (kapus)- Tusjak 6, Nagy-Bobvos N. 4, Gyurcsik 5, Valencsik 10, Hunya 5, Komár 4.
Csere: Vaskor, Pintér, Slajchó, Szeljak.
Edző: Tusjak János

A Kondorosi KK legjobb góllövői: Horcsák 10, Birinyi 3, Guba 3, Hajdú 3, Megyeri 3.

Győzelmével a szarvasi csapat tovább erősítette középmezőnyös helyezését, ami tiszteletre méltó teljesítmény, hiszen a csapat átlagéletkora nagyon fiatal, többen tavaly még csak az U15 korosztályban vitézkedtek és hirtelen szinte egy felnőtt fizikumú bajnokságba kell megállni a helyüket. A keret idősebb tagjaival viszont nagyon jó közösséget, igazi csapatot alkotnak és az őszi szezonban is már tiszteletet vívtak ki maguknak küzdeni tudásukkal, de eredmények sem maradtak el. Jelenleg ez a legidősebb korosztálya az egyesületnek, de nem titkolt szándék a következő szezonban egy felnőtt csapat indítása a megyei bajnokságban, de addig még több nagy csatát kell megvívniuk az U20 korosztályban.

Az mindenesetre nagyon feldobja srácok teljesítményét, hogy egyre többen látogatnak ki a mérkőzésekre és vidékre is többen elkísérik a csapatot. A jövő héten Újkígyósra látogatnak a szarvasi fiatalok, hazai pályán pedig március 23-án szombat este a Csongrád csapatát fogadják az Alkotmány utcai sportcsarnokban egy várhatóan kemény mérkőzésen.

HC post

(Fotó: Babák Zoltán)

Megnyílt Görgényi Tamás kiállítása a Ruzicskay Alkotóházban.

A természet jött az alkotóházba

Vetélkedő hatodikosoknak, hetedikeseknek