in

Vetélkedő hatodikosoknak, hetedikeseknek

A hatodik-hetedik osztályos tanulóknak vetélkedőt hirdet a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával. A programmal szeretnénk elérni, hogy a diákok önállóan is ismerkedjenek a szakmák világával, szélesítsék látókörüket és minél tájékozottabbak legyenek a szakmatanulási lehetőségek terén.

A fiatalok az első fordulóban azt kell ismertetniük egy hatvan másodperces videóban, hogy mi jut eszükbe a pályaválasztásról. A második fordulóban 16 szakmából, mint például a bádogos, a színház – és rendezvénytechnikus vagy éppen a szociális ápoló és gondozó kell egyet választani és azt bemutatni a csapat szemüvegén keresztül egy lapbook formájában. A harmadik, már személyes fordulóba a tíz legtöbb pontot elérő formáció jut be. A vetélkedő során nemcsak ismeretekkel gazdagodnak a diákok, hanem értékes nyereményeket is tartogat számukra és felkészítő tanáraik számára a kamara.

Részletek: www.tovabbtanulasbekes.hu, illetve a JóPálya – és a tiéd?! Facebook oldalon.

A nemrég még U15-ben szereplő Tusjak Marcell 6 gólig jutott az U20-asok között.

Izgalmas mérkőzésen magabiztos hazai győzelem

Jégkorong U25 lányok: Álló sor Kohut Pál (b2), Patay Sára (b3), Ardai Virág (b4), Opavszky Lara (b5), Kohut Villő (b6), Budai Luca (b7), térdelő sorban Patay Panna (b2)

Elődöntőbe jutott női U25-ös csapatunk