in ,

Kompakt, modern, XXI. századi

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agár és Élettudományi Egyetem rektora a Szarvason 2024. március 6-án tartott sajtótájékoztatón.
Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agár és Élettudományi Egyetem rektora a Szarvason 2024. március 6-án tartott sajtótájékoztatón. (Fotó: Babák Zoltán)

A címbeli három jelzővel érzékeltette dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agár és Élettudományi Egyetem rektora, hogy milyennek képzeli el az egyetem vezetése a szarvasi képzési helyet a jövőben. Mindezt a március 6-án, szerdán tartott sajtótájékoztatót az Anna-ligeti állomáson.

A rektor úgy fogalmazott, hogy ha Szarvasra jönnek, igyekeznek mindig jó hírrel érkezni, s most is azzal érkeztek, mert az elmúlt három évben megháromszorozódott Szarvason a hallgató létszám, így – a felnőttképzésben résztvevőkkel együtt – már 110 a diákok száma. – Nagyon mélyről indultunk, de már emelkedőben vagyunk, s biztató, hogy valamennyi szinten – alapképzés, mester-képzés, szakképzés, szakirányú képzés – folyik az oktatás Szarvason – mondta Gyuricza Csaba. A fejlesztést a nagy erőközpont, a MATE részeként lehet csak elképzelni, s az intellektuális háttér mellett az infrastrukturális háttér megteremtését is fontos feladatnak nevezte a rektor.

Az utóbbi két évben egy milliárd forint értékben történtek fejlesztések, s most indul egy 130 milliós energetikai felújítási az Anna-ligeti épületekben, melynek eredményeként 60%-os költségcsökkenésre számítanak az energiafogyasztásban. Emellett elindul a Szabadság úti középfokú gazdasági tanintézeti épület külső és belső felújítása. Mindezek mellett áttekintették a szarvasi ingatlanvagyont és az eddigiek mellett további ingatlanértékesítések is várhatók, de ezek bevételét meghaladó mértékben érkeznek a fejlesztési források.

Kérdésre válaszolva Gyuricza Csaba elmondta, hogy az ingatlanértékesítéseknél az önkormányzat élvez prioritást, folynak a tárgyalások a Tessedik tanya ügyében is, aminek eredményéről – a tárgyalások lezárultát követően – tájékoztatni fogják a közvéleményt is.

Pénteken a Főtéri Iskolában rendezték meg a Békés vármegyei a zeneiskolák növendékeinek fafúvós versenyét.

Fafúvósok jubileumi versenye Szarvason

Pálinkás Hunor

Amikor izgalmas lehet egy helyesírási verseny