in ,

Európa éllovasaival edzettek az akadémián, majd nagyot mentek karatésaink a Tatami Kupán

Szombaton 712 karatés nevezésével került megrendezésre a 34. Tatami Kupa Szigetszentmiklóson. Szarvasról tele karatés kisbusszal indultak el sportolóink. A versenyen részt vett az ukrán Leader csapat, akik nevükhöz hűen Európa vezető csapatává nőtték ki magukat, hiszen a felnőtt vb-ről két érmet is hoztak, aranyérmet hoztak az Eb-ről, Európa játékokról, a tavalyi és idei korosztályos Eb-n öt érmet összegyűjtöttek, és már az olimpiai ezüstérmes is náluk világelső is náluk edz. A csapat vezetőit régi barátság köti össze a szarvasiak mesterével, akik így Ruzsinszki György meghívására hamarabb érkeztek Magyarországra, hogy a GFE kollégium jóvoltából 2 napot a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémián edzenek a szarvasiakkal, míg a csapatvezetők a Liget Wellness Hotel vendégszeretetét élvezhették. A közös edzőtábor az eredmények alapján jól mindkét csapatnak jól sikerült, az ukránok több mint 100 versenyzőjükkel toronymagasan az éremtábla elején végeztek 22 arannyal, de a nyolcfős szarvasi csapat is méltán lehet büszke a hétvégi teljesítményére. A sort Bagi Ádám kezdte meg, aki 3 meccset nyerve rögtön a döntőig verekedte magát, és végül ezüstéremmel zárt. A dobogóról egyenesen a 14-15 éves korosztály meccseire ugrott be a mindössze 12 éves szarvasi fiú, hogy ott is bizonyítson. Román, majd szerb ellenfelét verve a későbbi győztes magyar Szőcs Miksával ment egy nagyon jó és szoros 1:1re végződő mérkőzést, ahol az utolsó pillanatig mindent megtett a győzelemért, de végül az első szerzett pont előnyével ellenfele ment be a döntőbe. Ádámnak így maradt a vigaszág, ahol a nála erősebb és nagyobb ukrán ellenfelét fogta meg sikerrel, bronzérmet szerezve így egy korosztállyal feljebb is. Kicsivel később lépett tatamira Müller Márton, aki ugyan sántikálva érkezett reggel egy lábsérülést követően, de igazi harcosként mindenképpen versenyezni akart. Az első meccsét sikerrel hozta is, a másodikban azonban kis bizonytalanság miatt meg tudták lepni. A bronzmérkőzésen azonban kiköszörülte a csorbát és 8:0-ra verte ciprusi ellenfelét.

A legifjabb Tóth Zalán először indult nemzetközi versenyen, csak a mérkőzés végére sikerült felvennie a nagyobb ritmust és pontot szerezni, de ez a győzelemhez még nem volt elég, tapasztalatszerzésnek azonban kiváló lehetőség volt.

Ruzsinszki Balázs a saját kategóriájában három nyertes mérkőzéssel a döntőbe jutott, de itt taktikai fegyelmezetlenség miatt csak az ezüstéremig jutott. Kicsivel később azonban 14 évesen a 16-17 éves junior korosztályba felnevezve is próbára tette magát. Erőfeszítéseit siker koronázta, ukrán, magyar, majd ciprusi ellenfelét legyőzve a döntőbe jutott, ahol ezúttal már nem hibázott és begyűjtötte az aranyat.

Bagosi Marianna és Tálas Bendegúz is közel két hét lázas betegség után tért vissza. Mindkettőjüknél érezhető volt a távolságérzékelés elcsúszása és a reakciók elmaradása,nem álltak még készen az éremszerzésre.

Kerti Kelemen ugyan jól ismerte fel a helyzeteket, de több esetben is a pontszerzéshez kellő dinamika hiányzott, és a támadások után is beragadt párszor, amit a kategóriát később megnyerő ellenfele büntetett, így harmadik helyen zárt.

Nagy Máté az U21-60 kg-ban kezdett az ukrán Lomovatsky ellen. Ezen a mérkőzésen még nem sikerült hoznia a legjobb formáját, így végül pont nélküli döntetlennel zártak. A következő mérkőzését 9:0-ra nyerte a ciprusi ellenféllel szemben, aki előtt az ukrán versenyző 10:1-re vert. mivel a mérkőzés nyolc pont különbségnél véget ér, így Máté a 6:0 utáni 3 pontos után már nem folytathatta, és így a szabályok értelmében mindössze egyetlen szerzett ponttal lemaradva a dobogó második fokára állhatott fel.

Ruzsinszki György edző

Tatár Bianka a Cervinus Teátrum nőnapi előadásában. Mögötte Timkó János és Boronyák Gergely.

„A nő: tetőtől talpig élet”

Ezüstszőlőben rendeztek agrárfórumot 2024. március 6-án.

Irány Európa élvonala