in , , ,

Kilencből hat pont a hétvége térségi mérlege

Furár Róbert Mezőhegyesi SE ellen szerzett gólja.
Furár Róbert Mezőhegyesi SE ellen szerzett gólja. (Fotó: Kovács Bence)

A Békés Vármegyei I. osztály 17. fordulójában a Szarvasi FC 1905 a Mezőhegyesi SE-t fogadta az Erzsébet-ligeti sportpályán.

A másodosztályban is teljes fordulót rendeztek ezen a hétvégén. A Békésszentandrási HMSE az Orosházi MTK-t látta vendégül, míg Csabacsűd Elekre látogatott.

Szarvasi FC–Mezőhegyesi SE 5–0 (3–0)

Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.

Szarvas: Köteles – Endrefalvi, Zahorán (Bátori), Zima (Kerekes), Polonszki, Furár, Magyar, Barna, Marik (Truczka), Pilán M. (Palik), Simon R. (Sztancsik). Edző: Sajben Gábor.

Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor (Rotár), Zsilák, Czene Z., Karancsi, Isaszegi M., Czene P., Isaszegi B., Faragó, Oszlács (Varga T.), Boros. Edző: Ács Levente.

Gólszerző: Zima (19.), Simon (32.), Polonszki (35.), Endrefalvi (53.), Barna (74.). Jó: Zima, Furár, Simon, Pilán M., Truczka, ill. Karancsi, Isaszegi B., Boros.

Az ötletesebben támadó hazai együttes már az első félidőben döntésre vitte a dolgot a mindvégig szervezetten játszó határvárosiakkal szemben.

Sajben Gábor: – Sportszerű mérkőzésen, jó ritmusban játszottunk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Sok sikert a Mezőhegyesnek!

Ács Levente: – Becsülettel tettük a dolgunkat.

Rohony Gábor


Békésszentandrási HMSE–OMTK-Rákóczi 3–1 (0–1)

A második félidőre gólokká érett az első félidei gyakorlatozás a Hunyadi hazai mérkőzésén.

Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-mérkőzés. Békésszentandrás, 100 néző. Vezette: Nemczov Márk.

Békésszentandrás: Szabó A. – Olasz István, Szebegyinszki, Pecznik, Csipai, Lós, Kis L. (Virág), Bakró (Majercsik Cs.), Szécsi (Szűcs), Tasi K., Kozák. Játékos-edző: Lós István.

Orosháza: Dobozi – Bok, Buzai, Janicsek, Polacsek, Szabó T. (Szalai), Árgyelán, Kérdő (Fucskó), Valach, Szűcs, Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Gólszerző: Lós (54. – 11-esből), Szűcs (71.), Csipai (91.), ill. Valach (8.). Kiállítva: Bok (61. – második sárga lap), Polacsek (85. – második sárga lap).

Lós István: – A mai meccsen futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, viszont a befejezéseknél sajnos pontatlanok voltunk. A második félidőben szerencsére sikerült gólra váltani a lehetőségeinket így teljesen megérdemeltem nyertük meg a mérkőzést.

Bodzás Ádám: – Sajnálom a csapatot, mert nagyon jó mentalitással állt a mérkőzéshez. A második félidőre a rutinos hazaiak gólokra váltották a helyzeteiket és ilyen arányban is megérdemelten győztek.

Virág Imre


A dél-keleti határvárosban maradt a három pont a Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-bajnokság 15. játéknapjának záró találkozóján. Eleken az erős középcsapatnak számító Csabacsűd szerepelt, amely a házigazdákkal ellentétben győzelemmel rajtolt az előző héten. Most egyetlen találat is elegendő volt a házigazdák sikeréhez.

Elek USE–Csabacsűdi GYLSE 1–0 (0–0)

Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-mérkőzés. Elek, 110 néző. Vezette: Rakonczás Zsolt.

Elek: Kurta – Kádár, Kovács Zs., Kovács J. (Bíró), Nagy Á., Nagy E. (Budai), Puporka (Nagy G.), Kasznár, Jepure, Kajári, Jánki. Játékos-edző: Nagy Gergely.

Csabacsűd: Rohony – Sovány, Varga T., Kiss G., Tasi, Gerhát (Hajdú), Viszkok G. (Tofan), Sándor, Tari (Jelen), Király, Liska (Styecz). Edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Budai (57.).

A találkozón sajnálatos fejsérülést szenvedett a hazaiak támadója, Nagy Ede, akit a mentők szállítottak Kórházba. A sors fintora, hogy a győztes találatot a helyén pályára lépő fiatal, Budai Dominik szerezte. Sikerükkel az elekiek közelebb kerültek a középmezőny végéhez, a vendégek maradtak 9. helyen.

Nagy Gergely: – Küzdelmes mérkőzésen a második félidei játékunk alapján megérdemelt a győzelmünk. Sok sikert a Csabacsűdnek! Mielőbbi gyógyulást kívánunk Nagy Edének, akit mentő vitt a kórházba.

Boér Zsolt: – Sajnálom a játékosokat, mert egy pontot megérdemeltünk volna. Ha a következő mérkőzéseken is így játszunk, akkor sok sikerben lesz részünk tavasszal. Nem értem, hogy a megyei fociban miért nem lehet hosszabbítani.

Hotya Péter

A fotók a Szarvasi FC 1905 Mezőhegyesi SE ellenvívott mérkőzésén készültek. Fotó: Kovács Bence

A KDNP március 12-i közéleti estjének Azbej Tristan volt a vendége.

Keresztény és közéleti

Hagyományos ételbemutató Csabacsűdön