in ,

Minden út Rómába vezet…

A Szlovák Általános Iskola 5. évfolyamos tanulói már nagyon várták a Róma projektet, egy különleges tanulási módszert, amelyben aktívan vettek részt és rengeteg élménnyel gazdagodtak.

Az órák során a tanárok kooperatív módszereket alkalmaztak, amelyek segítették a gyerekeket a csoportmunkában és a közös gondolkodásban. Az interaktív táblák használata is nagyban hozzájárult a diákok motivációjához és érdeklődésük felkeltéséhez. A tanulóknak lehetőségük volt részt venni tantermen kívüli foglalkozásokon is, amelyek során még jobban elmélyítették tudásukat az adott témában. Többek között látogatást tettek a Tessedik Sámuel Múzeumban, ahol a római kort még mélyebben – és testközelből – tanulmányozták. Városnézéseken vettek részt, ahol megtekinthették a Bolza-Kastély előtt található Romulus és Remus szobrot, majd a szabaduló szobáinkban csapatokban mérhették össze tudásukat. Végül egy római lakomát is szerveztünk vásári forgataggal, projektzáró rendezvényként. Ott a diákok bemutatták a tanultakat, az elkészített maketteket és megosztották egymással tapasztalataikat. Így ez a rendezvény méltó befejezése volt a kéthetes munkának.

 A projekt eseményein keresztül a diákok nem csak elméleti tudást szereztek, hanem igazi  élményekkel gazdagodtak. Összességében a Róma projekt nagyon pozitív hatással volt a gyerekekre, segített nekik jobban megérteni és megszeretni a történelmet, valamint fejlesztette a csapatmunkában való együttműködést és a kreatív gondolkodást.

-szlovák-

Bécsi kiállításon a kamara szervezésében

Az Alma és a Búzavirág csoportos gyermekek a Mezőtúri Túri Fazekas Múzeumban.

Népi kismesterségek nyomában – Mezőtúri Túri Fazekas Múzeum