in ,

Két karatés küzdhetett éremért Szerbiában

Ruzsinszki Balázs, Bagosi Marianna, Szebegyinszki Rita, Nagy Máté és Ruzsinszki György az 53. Golden Belten.
Ruzsinszki Balázs, Bagosi Marianna, Szebegyinszki Rita, Nagy Máté és Ruzsinszki György az 53. Golden Belten.

Nem pihennek a a szarvasi karatésok, zsinórban a harmadik hétvégéjüket töltötték nemzetközi versennyel, ahol ketten is éremért küzdhettek, egyikük sikerrel járt.

A még Jugoszlávia idejében indult Golden Belt 53. alkalmának hagyományosan a dél-szerbiai Csacsak városa adott otthont. A szarvasi csapat ezúttal kisebb létszámmal, mindössze öt versenyzővel vágott neki az útnak. A versenyen kimondottan erős mezőny szokott összegyűlni, itt az összes volt tagország, a szomszédok, és ez a térség egyetlen megmérettetése, ahol a felnőtt francia válogatott is tiszteletét teszi. Az első nap a felnőttek küzdelmeivel vette kezdetét, amit Nagy Máténál betegség árnyékolt be, így a második körben 3:1 bírói ítélettel nem jutott tovább, György Dániel pedig az első mérkőzésen elszenvedett térdsérülés miatt feladni kényszerült a vigaszágat.

Másnap Ruzsinszki Balázs kezdett a kadeteknél. Az első körben bolgár ellenfelétől kapott ki 2:1-re, aki később a döntőbe jutott, ám a rövidített vigaszág miatt nem kapott lehetőséget a javításra. Egy korosztállyal feljebb, juniorok között azonban már szépiteni tudott és bronzéremért küzdhetett, ahol meg is szerezte az első pontot, azonban a nyomás alatt már taktikai hibákat vétett, így ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Szebegyinszki Ritának is volt pontértékű találata, de sajnos néhány indításából hiányzott a kellő dinamika, így ellenfele előzni tudta, a verseny vigaszági szabályai miatt neki ezúttal nem volt lehetősége szépíteni.

A napot Bagosi Marianna zárta, aki egészen az elődöntőig jutott, itt azonban a szerb lány kifogott rajta. A bronzmeccset azonban már magabiztosan 5:0 arányban nyerte Panka, és ezzel egy újabb éremmel gazdagította a szarvasi csapatot.

SZHKE

Szakács Mihályné dr. tartott előadást március 26-án, kedden a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán.

Minden pedagógusnak legyen szent szerdája

Csabai Farkasok/Szarvas U12-es közös csapata.

Közös utánpótláscsapataink befejezték a bajnokságot