in

Bergen-Belsen emlékezett

Misur Zsuzsa, a Magyar Túlélők Szövetsége Bergen-Belsen csoportjának elnöke a 2019-es megemlékezésen a Bergen-Belsen emlékműnél.
Misur Zsuzsa, a Magyar Túlélők Szövetsége Bergen-Belsen csoportjának elnöke a 2019-es megemlékezésen a Bergen-Belsen emlékműnél.

A Bergen-Belseni egykori haláltábor helyén ma nemzetközi emlékhely és történelmi múzeum található, melynek német nyelvű Facebook-oldalán idén is megemlékeztek Magyarország II. világháborús német megszállásáról. Március 19-én az alábbi szöveget posztolták a honlapon:

Ma 80 éve, hogy a Wermacht fegyveres erői megszállták Magyarországot. Nem sokkal később már naponta több mint 10 000 embert deportáltak az úgynevezett Magyarország Akció keretében. A legtöbb deportált útja az Auschwitz-Birkenau-i koncentrációs táborba vezetett – de sok magyar fogoly a Bergen-Belsen-i táborban kötött ki. A Bergen-Belsen koncentrációs tábor legnagyobb nemzeti csoportjaihoz tartoztak a magyar foglyok – ebben a csoportba főként zsidók, de szintik (a romák egyik alcsoportja) és romák is voltak.

A fotón Misur Zsuzsa, a Magyar Túlélők Szövetsége Bergen-Belsen csoportjának elnöke látható a 2019-es megemlékezésen a Bergen-Belsen emlékműnél.

Kántor Zsolt (1958-2023)

A lét felfeslik…

Furár Róbert kétszer varázsolta a labdát a Jamina hálójába.

Elvárható győzelem született