in ,

Presztízs csata a javából az U20-asoknál

Az őszi botrányos csongrádi mérkőzés után a visszavágót nagy várakozás előzte meg, így szombat este ismét szép számú közönség előtt léphettek pályára a HC Szarvas ifjúsági kézilabdázói az Alkotmány utcai csarnokban. A vendégek a bajnoki címre hajtanak, a szarvasi fiatalok pedig a középmezőnyös tagságukat igyekeztek megtartani, különösebb motiváció így egyik csapatnak sem kellett, mindenki megfelelő elszántsággal vetette bele magát a küzdelembe.

U20 férfi kézilabda mérkőzés

HC Szarvas – Tigrisek Csongrádi KSE 25-25 (15-13)

Szarvas, 120 néző
Vezette: Körmendi Péter, Vastag-Réti Rebeka

HC Szarvas:
Koncz (kapus) – Tusjak 2, Vaskor 1, Gyurcsik, Valencsik 14, Hunya, Komár 4.
Csere: Nagy-Bobvos 4, Pintér, Orovecz, Slajchó, Szeljak.
Edző: Tusjak János

A Tigrisek legjobb góllövői: Andó 7, Bíró 4, Ökrös 4, Sántha 4, Asztalos 4.

Az ősszel félbeszakadt, majd 10-0 -val a Csongrád javára írt mérkőzés után szerencsére a rendező Kézilabda Szövetség is vette a lapot, a mérkőzés súlyának megfelelő játékvezetők érkeztek, akik már az elejétől kezdve megkövetelték a sportszerű játékot a durva szabálytalanságokat pedig megfelelően büntették. Így is volt ez rendjén, igyekezett mindenki a játékkal foglalkozni, persze igazi férfias küzdelem mellett.

Az első húsz percben némi meglepetésre a házigazdák vezettek, Koncz kapus nagyszerűen védett, Valencsik Mátét pedig nem lehetett beálló pozícióban tartani, persze kellett ehhez a társak ügyes helyzet felismerése is. A fej-fej melletti szoros küzdelemben a Tigrisek csak néhány percig vezettek, a hazai időkérés rendezte a sorokat, két gólos hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok (15-13).

A második félidőben a küzdelem és az izgalom csak fokozódott, húsz percig egy-két gólos hazai vezetésen, illetve döntetlen álláson birkóztak a csapatok, a Tigriseknek mindössze egyetlen perc előny jutott a szarvasi fiatalok gyorsan visszavették a vezetést.

A hajrában kettő és fél perccel a vége előtt három gólos szarvasi vezetésnél egy ziccer hiba, majd egy kontrából bekapott gól ismét szorossá tette a mérkőzést, ezt követően egy hazai oldalon elkövetett buta szabálytalanság emberelőnyhöz juttatta a vendégeket, amit kihasználva döntetlenre mentették a mérkőzést.

Utánpótlás korosztály ide vagy oda, egy végletekig izgalmas férfias mérkőzés volt, a helyi fiatalok teljesítménye pedig mindenképpen dicséretet érdemel, hiszen a vendégeknek eddig egyetlen vesztes mérkőzésük volt Békéscsabán, a többi helyszínről maradéktalanul elhozták a pontokat.

Tusjak János edző: Sajnálom, hogy nem sikerült mindkét pontot itthon tartani, de igazán büszkék lehetünk az eredményre. A végjátékban le kellett volna zárni a mérkőzést, tanulság, hogy ilyenkor a „legélesebb kést kell használnunk”, ha nagy vadat akarunk elejteni.
Köszönjük kilátogató szurkolóinknak a bíztatást, örömteli, hogy ismét ennyi néző előtt játszhattunk.

A folytatás április 20-án újra Szarvason, ahol a Zengő Alföld Orosházi KC csapata érkezik az Alkotmány utcai csarnokba.

–––

A remek teljesítmény pedig délelőtt sem maradt el a szarvasi kézilabdázóktól.

A HC Szarvas U15-s csapata ismét a régió felső házában vitézkedik.

A tavalyi U14 II. osztályú régió bronzérmes csapatot egy távozó kivételével sikerült egyben tartani, így ha kicsit meggyengülve is, de az őszi alapszakaszt is bizakodva várta az együttes, már augusztus elejétől sokat dolgoztak azért, hogy méltó ellenfelei legyenek riválisainknak.

A HC Szarvas U15 csapata: álló sor: Kasnyik Tamás, Nagy-Bobvos Leon, Adamik Máté, Tari Benedek, Springel Máté, Tóth Tamás. Guggolnak: Rácz Milán, Barna Csongor, Hruska Attila, Gyurcsik Balázs. Edző: Tusjak János
A HC Szarvas U15 csapata: álló sor: Kasnyik Tamás, Nagy-Bobvos Leon, Adamik Máté, Tari Benedek, Springel Máté, Tóth Tamás. Guggolnak: Rácz Milán, Barna Csongor, Hruska Attila, Gyurcsik Balázs. Edző: Tusjak János

A szeptemberi nyitó fordulóban az Alföldi Farkasoktól elszenvedett vereség nem szegte kedvét a szarvasi fiataloknak, és a Magyar Kézilabda Szövetség II. osztályának Békés-Jász csoportjában, a soron következő 11 mérkőzésüket megnyerve első helyen jutottak a régió felsőházába, ahol az Orosházával és Csongrád megyei csapatokkal kiegészülve vívnak meg a bajnoki címért és a dobogós helyezésekért.

HC Szarvas tavasszal lejátszott felsőházas eredményei;

HC Szarvas – Csongrádi Tigrisek KSE 25-25 (10-16)
Alföldi Farkasok SE-Szajol – HC Szarvas 25-33 (9-15)

Zengő Alföld Orosházi KC – HC Szarvas 27-23 (12-13)
HC Szarvas – Túrkevei PDSE 43-26 (23-14)

Szeghalmi NKC – HC Szarvas 23-29 (12-14)
HC Szarvas – Kiskunhalasi UKSC 27-22 (11-12)

Féltávnál még semmi sem dőlt el, hiszen listavezető Tigrisek, a jelenlegi második Orosháza és harmadik Szarvas csapatai között mindössze kettő pont különbség van.

– HC post –

Felöltöztünk zöld ruhába…

Az önkormányzat részéről Krivik Viktor, a Szarvasi Arborétumból dr. Hanyecz Katalin vehette át a díjat.

Kerékpárosbarát a Szarvasi Önkormányzat és a Szarvasi Arborétum