in ,

A vers mindenkié

Megemlékezés a Költészet napjáról a Szlovák Iskolában és Óvodában

1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük hazánkban a Költészet napját. Minden évben ez a nap róla és a versekről szól. De mégis ki volt József Attila, akit a mai napig a magyar irodalom kiemelkedő alakjaként tartunk számon, akiről minden évben országos szinten emlékezünk meg? „Ő volt az a gyakran félreértett zseni, akinek életútját kisgyermekkora óta váratlan veszteségek, lelki traumák, különös fordulatok kísérték, és aki egyéni szenvedéseiből egyetemes érvényű költészetet teremtett Magyarországon.” /Jeles napok/

2024. április 11-én intézményünk 7. évfolyamos diákjainak jóvoltából, mi is megemlékeztünk József Attiláról, és aznap mi is a verseket helyeztük középpontba. Iskolarádiónkban csendültek fel a költemények tanulóink tolmácsolásában.

Csatlakoztunk városunk több évre visszanyúló nagyszerű kezdeményezéséhez is, a Versmaratonhoz, melynek a Városi Könyvtár adott helyszínt, és szervezett meg. Közel 50 tanulónk képviselte intézményünket.

Óvodásaink szlovák és magyar nyelvű versekkel ismerkedtek meg ezen a napon lelkes óvodapedagógusaink és dadusaink jóvoltából.

Gazdag programjaink sora tovább folytatódott: egy igazán különleges fát „ültetett” idén az intézményünk. Olyat, mely sosem hervad el. Olyat, mely egyetlen botanikus kertben sem található. Egy „VERSFÁT”. Így, csupa nagybetűkkel.

Jelentősége van, az „el nem hervadásnak”. Azt jelenti, örök életű, amilyen egy „VERSFÁHOZ” illik, örökké termi a verseket. Hiszen a világ versek nélkül, irodalom nélkül sokkal kevesebb lenne.

Iskolánk apraja és nagyja egy-egy verssel, vagy vers illusztrációval tette termővé fánkat, melyet mindenki megcsodálhat, ha elsétál intézményünk főbejárata mellett.

A vers mindenkié, éljük meg csodáit mindannyian!

Külön köszönet a „Versfa” megvalósításában nyújtott segítségért Kardosné Terhes Gabriellának, Kőrösiné Zvara Máriának, Pribelszki Györgynének és Skorka Jánosnak.

-T.D.Cs.; Á.A.-

A Szarvasi NKK együttese a 2024. március 23-án a Kecskeméti NKSE ellen vívott mérkőzésen.

A bajnokesélyesnél járt a Szarvasi NKK

Fordulatos mérkőzésen nyert a Centrál Tető a Gallicoop ellen.

Behozhatatlan a Pro Gym előnye