in , ,

Magyar Péter: Nincs hova hátrálni

Magyar Péter beszédet mond a történelmi Magyarország közepénél 2024. április 18-án. (Fotó: Babák Zoltán)

Szinte percre pontosan bejött a királyi meteorológia előrejelzése a csütörtök 16 órai záporral kapcsolatban, amit Magyar Péter országjárása szarvasi állomásának idejére jósoltak. A politikába alig három hónapja berobbant fiatalember többször járt már Szarvason, dicsérte a települést fekvése, természetes és épített környezete, valamint kultúrája okán.

Szerdán Gyulán és Békéscsabán tartott beszédet, tegnap Dobozról indult, volt Sarkadon, Méhkeréken, ma Dél-Békésbe megy, Kunágotára, Battonyára, bár nem mondta ki, de valószínűleg Mezőhegyest értette Lázár János birodalma alatt. Mint a későbbiekben, a kérdések megválaszolása során elmondta, Békés megye önkéntesei a legaktívabbak 1200 telekocsis aktivistával.

“Ha minden megyében így állnánk, akkor akár már holnap is lehetne egy kormányváltás”, jelentette ki Magyar Péter, aki – egyelőre – nem a dombot célozta meg beszédje megtartására, hanem a székelykapu előtt álló platós kisteherautójáról szólt szimpatizánsaihoz, akik között a – szarvasi – politikai nagygyűlésekhez képest szokatlanul magas arányban voltak fiatalok, illetve nők, akik nagy számban való jelenlétükkel rehabilitálták a családi adok-kapokban elhangzott vádak alól Magyar Pétert, aki ezúttal sem hagyta ki, hogy beszéde során üzenjen minden Tamás keresztnevű kormányközeli ismerősének.

A Tisztelet és Szabadság, azaz a Tisza Párt másképp készül az EP-választásra, mint a többi, mondta Magyar Péter. Péntek délig tart a talpramagyarok.hu oldalon a szavazás, aminek eredménye dönti el, ki menjen Brüsszelbe. A listán orvos, fizikus, jogász, programozó matematikus, közgazdász, vagy uniós tisztviselőből biogazdává vált vállalkozó közül lehet választani. Eddig ötvenezren szavaztak.

A Kormány vidékfejlesztési politikájával szembe állította a vasúti szárnyvonalak, posták bezárását, illetve az egészségügyi intézmények átalakítását, esetleges bezárását. Vidékről folyamatos az elvándorlás, csak Békés megyében 47 betöltetlen háziorvosi praxis van, sok békési nem kapja meg helyben az orvosi ellátást, a kórházi várólisták hosszúak miközben euromilliárdok érkeznek az országba infrastruktúrafejlesztésre, fogalmazott Magyar Péter. Hat év alatt a megye lakossága több mint 5 százalékkal csökkent, a fiatalok még ennél is magasabb arányban vándoroltak el innen, tette hozzá.

“A változás elkezdődött”, jelentette ki, de nem ígérhet mást, a változáshoz hosszú és kemény küzdelem vezet, de a magyarok segítségével az eredmény egy új, békés, modern, európai Magyarország lesz, ígérte.

A Tisztelet és Szabadság Párt célkitűzéseit 12 külön témát felölelő pontba foglalta össze: Magyarországra hozza a befagyasztott több ezer milliárdot, visszaadják a tanári pálya megbecsültségét, az oktatás szabadságát, a szabad tankönyvválasztás jogát, a közétkeztetést európai színvonalúvá teszik, rendezik az ápolói béreket, megoldást találnak a hosszú kórházi várólistákra, a betöltetlen vidéki házi- és fogorvosi praxisokra, Magyarországot csatlakoztatják az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdetnek a korrupció minden formájával szemben, átfogó falurehabilitációs programot állítanak össze, a magyar kis- és középvállalkozások, a gazdák érdekében fognak dolgozni itthon és Brüsszelben is, egy komplex hazaváró programmal megteremtik a sok százezer külföldön dolgozó hazatérését, átfogó gyermekvédelmi reformot dolgoznak ki, kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni harcot, kiállnak az állatjólét és az állatvédelem fontossága mellett, megemelik és inflációkövetővé teszik a családi pótlékot, biztos megélhetés kínálnak az idősebb generációk számára, visszaállítják a közmédia függetlenségét és beszüntetik az állami propagandát, annak megtakarítását oktatási, egészségügyi és szociális kiadásokra fordítják.

A célok elérésének érdekében az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy június 9-én elegen legyenek, és olyan üzenetet tudjanak küldeni a hatalomnak, amit a Budai várban is meghallanak.

“Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen. Talpra, Békés megye, talpra, magyarok! A haza minden előtt!”

A gyűlés hátralevő részében kérdéseket tehettek fel Magyar Péternek. A válaszok között elhangzott, hogy a május 5-i anyák napi rendezvényük a Fidesz fővárosában, Debrecenben lesz. “Szeretném megnézni, hogy valóban olyan fideszes város-e még, mint ahogy Kósa Lajos állítja”, jelentette ki a délután szónoka. Június 8-án Budapesten kampányzáró, amivel kapcsolatban azt kérte, mindenki hozzon magával még két embert. Mint tudjuk, 2002-ben egy kevés volt.

A gyűlés végeztével Szarvasról Orosháza felé vette az irányt. Útközben lőtt egy jó fotót egy kettős szivárványról.

Fordulatos mérkőzésen nyert a Centrál Tető a Gallicoop ellen.

Behozhatatlan a Pro Gym előnye

A két szélen Timkó János és Sztárek Andrera, középen Dósa Zsuzsa és Vanya Tímea a Szerelem 2024. március 26-i próbáján.

Vanya Timivel a Szerelem Nellijéről